Μαλάλα: Ο πόλεμος δεν χαρίζεται ποτέ στα παιδιά

Μαλάλα: Ο πόλεμος δεν χαρίζεται ποτέ στα παιδιά

Θρηνώ για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που λαχταρούν για ειρήνη και δικαιοσύνη στους Αγίους Τόπους, γράφει σε ανάρτησή της

Malala_
Στα 11 μου έγινα μάρτυρας της βίας και της τρομοκρατίας, όπως αυτή που βιώνουν τα παιδιά μέσα στον πόλεμο στο Ισραήλ, γράφει σε ανάρτησή της στο X η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Αναφέρεται φέρεται στο δράμα των παιδιών μέσα στα πυρά της σύγκρουσης και τονίζει ότι ο πόλεμος «ποτέ δεν χαρίζεται στα παιδιά ούτε σε εκείνα που απήχθησαν από τα σπίτια τους στο Ισραήλ, ούτε σε εκείνα που κρύβονται από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα».

Καταλήγει λέγοντας ότι «σήμερα, θρηνώ για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που λαχταρούν για ειρήνη και δικαιοσύνη στους Αγίους Τόπους».

Κλείσιμο


Σε ανάρτησή της στο X γράφει:

«Συμμετέχω στην έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

» Καθώς επεξεργάζομαι τις τραγικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών, σκέφτομαι τα παιδιά από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ που βρίσκονται στη μέση.

» Ήμουν μόλις 11 ετών όταν έγινα μάρτυρας της βίας και της τρομοκρατίας. Ξυπνήσαμε από τους ήχους των βλημάτων, είδαμε τα σχολεία και τα τζαμιά μας να καταστρέφονται από βόμβες. Η ειρήνη έγινε κάτι που μπορούσαμε μόνο να ονειρευόμαστε.

» Ο πόλεμος δεν χαρίζεται ποτέ στα παιδιά - ούτε σε εκείνα που απήχθησαν από τα σπίτια τους στο Ισραήλ, ούτε σε εκείνα που κρύβονται από τις αεροπορικές επιδρομές ή μένουν χωρίς φαγητό και νερό στη Γάζα.

» Σήμερα, θρηνώ για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που λαχταρούν για ειρήνη και δικαιοσύνη στους Αγίους Τόπους».


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ - Οργή Μπάιντεν για τη Χαμάς: Βίασαν γυναίκες και τις παρουσίασαν ως τρόπαια - Υπάρχουν αναφορές για δολοφονημένα μωρά

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιανία η τελευταία της «γιορτή» - Ποιοι θα παραβρεθούν

Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης