Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άκουσα τρομοκράτες να μιλάνε αραβικά στους γιους μου» - Ποιοι είναι οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Άκουσα τρομοκράτες να μιλάνε αραβικά στους γιους μου» - Ποιοι είναι οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς

Ανάμεσα στους 150 ομήρους συγκαταλέγονται δεκάδες ξένοι υπήκοοι όπως Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Μεξικανοί, Βραζιλιάνοι, Βρετανοί, ένας φοιτητής από το Νεπάλ αλλά και Ταϊλανδοί

israel_nekroi_maketa
Γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, γιαγιάδες και παππούδες, Ισραηλινοί στρατιώτες και ξένοι υπήκοοι, είναι ανάμεσα στους 150 ομήρους που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης υποστηρίζει ότι οι όμηροι είναι υπό κράτηση σε ασφαλείς τοποθεσίες και τούνελ, δίχως όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχει επηρεάσει δεκάδες οικογένειες ανά τον κόσμο.

Κλείσιμο

Ανάμεσα στους ομήρους συγκαταλέγονται δεκάδες ξένοι υπήκοοι όπως Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί , Μεξικανοί , Βραζιλιάνοι, Βρετανοί, ένας φοιτητής από το Νεπάλ αλλά και Ταϊλανδοί.

Το Ισραήλ αποτελεί εδώ και καιρό σημαντικό προορισμό για τους Ταϊλανδούς μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται σε αγροτικές δουλειές. Υπάρχουν περίπου 30.000 Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο 26χρονος Βρετανός Τζέικ Μάρλοου εργαζόταν ως φύλακας στο μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στα σύνορα της Γάζας, το οποίο δέχτηκε επίθεση το Σάββατο. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.


Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους

Σ΄ένα βίντεο που έγινε viral, Ισραηλινή και ο φίλος της – που ταυτοποιούνται ως Noa Argamani και Avinatan Or –συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς.

Στο CNN, ο Amir Moadi, συγκάτοικος του Noa Argamani, αναγνώρισε αμέσως τον φίλο του που είχε πάει στο μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο στη Γάζα.

Σ΄ένα άλλο βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του CNN, μια γυναίκα, που εμφανίζεται αναίσθητη στο έδαφος και βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ, εικονίζεται να έχει περικυκλωθεί από τρομοκράτες της Χαμάς ενώ πολλοί ακούγονταν να φωνάζουν «Αλλάχου Άκμπαρ (Ο θεός είναι μεγάλος)».

Το CNN επιβεβαίωσε αργότερα την ταυτότητα της γυναίκας ως γερμανο-ισραηλινή υπήκοο Σάνι Λουκ.


Η Ρικάρντα Λουκ, μητέρα της Σάνι, είπε στο CNN ότι μίλησε για τελευταία φορά με την κόρη της αφού άκουσε πυραύλους και συναγερμούς να ηχούν στο νότιο Ισραήλ. Της τηλεφώνησε για να δει αν είχε φτάσει σε ασφαλή τοποθεσία. Η Σάνι είπε στη μητέρα της ότι στο φεστιβάλ υπήρχαν λίγα μέρη για να κρυφτεί κανείς.

«Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό της, υπήρχαν τρομοκράτες της Χαμάς που στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους , έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να φύγουν. Και τότε ήταν που την απήγαγαν», λέει με τρεμάμενη φωνή η μητέρα της στο αμερικανικό δίκτυο προσθέτοντας ότι ελπίζει να ξαναδεί την κόρη της ζωντανή.

Οι ένοπλοι της Χαμάς απήγαγαν ομήρους κυρίως από το κιμπούτς Be’eri και την πόλη Ofakim, ανατολικά της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων.

«Άκουσα τρομοκράτες να μιλούν στα αραβικά στους εφήβους γιους μου»

Σε δηλώσεις της στο CNN, Ισραηλινή μητέρα δήλωσε ότι είχε τηλεφωνήσει στα παιδιά της, ηλικίας 16 και 12 ετών, που ήταν μόνα στο σπίτι όταν άκουσε πυροβολισμούς με άνδρες να προσπαθούν να μπουν μέσα. Στη συνέχεια, από το τηλέφωνο, άκουσε την πόρτα του σπιτιού να σπάει...

Το CNN δεν ταυτοποιεί τη μητέρα και τα παιδιά της για λόγους ασφαλείας.

Ισραηλινός πατέρας είπε ότι υποψιάζεται πως η σύζυγος και οι μικρές του κόρες μπορεί να έχουν απαχθεί. Δήλωσε ότι αναγνώρισε τη σύζυγό του σε ένα βίντεο που έγινε viral δείχνοντας μια ομάδα ανθρώπων να είναι στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που οδηγούσαν τρομοκράτες της Χαμάς.

Ένα άλλο βίντεο, που έχει στην κατοχή του το CNN από τη γειτονιά Shejaiya της Γάζας, δείχνει μια ξυπόλητη γυναίκα να βγαίνει από το πορτ παγκάζ ενός τζιπ ενώ την τραβάει ένοπλος άνδρας και εν συνεχεία την αναγκάζει να μπει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Το πρόσωπό της αιμορραγεί καιι τα χέρια της είναι δεμένα πισθάγκωνα.

Το τζιπ φαίνεται να έχει πινακίδα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδηλώνοντας ότι το αυτοκίνητο μπορεί να έχει κλαπεί.

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της ταξιαρχίας Αλ Κασάμ, Αμπού Ομπάιντα, ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στους ομήρους είναι και δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες.

«Φέρνουμε καλά νέα στους (Παλαιστίνιους) αιχμαλώτους μας και στον λαό μας ότι οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ έχουν στα χέρια τους δεκάδες αιχμαλώτους (ισραηλινούς) αξιωματικούς και στρατιώτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας Αμπού Ομπέιντα σε ανάρτησή του στο κανάλι «Telegram».

Ειδήσεις σήμερα:


ΣΥΡΙΖΑ: Οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ - Έκπληξη ο Μπάρκας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η σπαρακτική συνομιλία 12χρονης με αυτισμό πριν την απαγάγει η Χαμάς - «Μαμά, βοήθησέ με»

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου: Μεταβιβάσεις εξπρές από 1η Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης