Το protothema στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν συγγενείς ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την Χαμάς στα κιμπούτς

Το protothema στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν συγγενείς ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την Χαμάς στα κιμπούτς

Με δάκρυα στα μάτια, εμφανή πόνο και συνάμα οργή δηλώνουν ότι η χώρα τους βρίσκεται υπό πολιορκία και υπό ένα καθεστώς διαρκών επιθέσεων, με τον θρήνο να εντοπίζεται σε κάθε γωνιά

israeil-didosis-arthrou
Σε ένα ατέρμονο πολεμικό θρίλερ έχουν εγκλωβιστεί οι Ισραηλινοί που ζουν κάθε μέρα υπό τον φόβο των φονικών πυραυλικών επιθέσεων. Οι ασύλληπτες σκηνές αιματοχυσίας, οι βαρβαρότητες της Χαμάς και ο αριθμός των νεκρών που διαρκώς ανεβαίνει, μαρτυρούν μια βαθιά κρίσιμη κατάσταση που δύσκολα θα εκτονωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα και στις εβραϊκές κοινότητες, τα κιμπούτς, στο νότιο Ισραήλ, όπου γίνονται αναφορές για θηριωδίες με την είσοδο των τρομοκρατών σε αυτά. Δύο από τα δεκάδες θύματα στις μικρές αυτές κοινότητες, νεαροί άνδρες που προσπάθησαν να γλιτώσουν από τους πυραύλους, έτρεξαν σε καταφύγια αλλά τελικά σφαγιάσθηκαν από τη Χαμάς.

Η Χάνα Άμπια, που έχασε τους δύο γιους της, Νόαμ και Γιουμπάλ, μιλά μαζί με την κόρη της Μαία Άμπια, στον απεσταλμένο του protothema.gr στο Ισραήλ για το δράμα της απώλειας που βιώνουν ενώ κατευθύνονται προς την κηδεία για το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους.
Κλείσιμο


Δύο ώρες πριν από τον αποχαιρετισμό, τη δύσκολη ώρα της συνειδητοποίησης, βρέθηκαν έξω από την πόλη Μπερ Σέβα από όπου και μίλησαν για το ανηλεές σφυροκόπημα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η χώρα τους.

Με το Ισραήλ να μέτρα πλέον πάνω από 1.300 νεκρούς και τους ομήρους που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς να ξεπερνούν τους 100, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, οι δύο γυναίκες, τραγικές φιγούρες του πολέμου, εξηγούν στην κάμερα του protothema.gr ότι οι δύο άντρες εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες στο κιμπούτς στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο για να γλιτώσουν από τα αλλεπάλληλα πυρά.

Οι συγγενείς τους έμαθαν δυο ημέρες μετα για τη δολοφονία τους, ζώντας ένα βαθιά εφιαλτικό 48ωρο πριν από το απόλυτο πένθος. Εξηγούν ότι οι βαρβαρότητες, οι μαζικές εκτελέσεις στα κιμπούτς είναι γεγονός. Με δάκρυα στα μάτια, εμφανή πόνο και συνάμα οργή δηλώνουν ότι η χώρα τους βρίσκεται υπό πολιορκία και υπό ένα καθεστώς διαρκών επιθέσεων, με τον θρήνο να εντοπίζεται σε κάθε γωνιά.

Με απορία και αγανάκτηση προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της βαρβαρότητας που συναντούν γύρω τους τη στιγμή που η ελπίδα έχει επισκιαστεί από την απελπισία.


Ειδήσεις σήμερα:

ΚΥΣΕΑ: Εγρήγορση και επαυξημένη ετοιμότητα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το τελευταίο γεύμα των Ισραηλινών πριν μπουν στο πεδίο της μάχης - Δείτε βίντεο του protothema.gr

NASA: Τι κρύβει το δείγμα «του πιο επικίνδυνου» αστεροειδή, σπουδαία αποκάλυψη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης