Πόλεμος στο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: «Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας πολιτών και κατοίκων του Λιβάνου δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Χεζμπολάχ: «Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας πολιτών και κατοίκων του Λιβάνου δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο»

Έτοιμη να μπει στον πόλεμο εμφανίζεται η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση - Νωρίτερα, ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο σκότωσαν έναν δημοσιογράφο και τραυμάτισαν άλλους έξι

hezbollaj_israel_22
Έτοιμη να μπει στην ένοπλη διένεξη του Ισραήλ με τη Χαμάς φαίνεται ότι είναι η Χεζμπολάχ, ιδιαίτερα μετά τα χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο.

«Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας πολιτών και κατοίκων του Λιβάνου δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, όπου ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε και έξι ακόμα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Ισάμ Αμπντάλα, από το γραφείο της Βηρυτού του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Τον θάνατο του δημοσιογράφου επιβεβαίωσε και το Reuters, που σημειώνει ότι αναζητά περισσότερες πληροφορίες για όσα συνέβησαν. Ήταν μέρος της ομάδας που μετέδιδε ζωντανή εικόνα από τον νότιο Λίβανο. Άλλοι δύο δημοσιογράφοι του δικτύου τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση και νοσηλεύονται.

Κλείσιμο


Το Al Jazeera αναφέρει ότι μια ομάδα δημοσιογράφων από το κανάλι, το Reuters και το AFP ήταν κοντά στην περιοχή όπου, νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, η Χεζμπολάχ είχε χτυπήσει ισραηλινές θέσεις. Απ' όσα έχουν γίνει γνωστά, χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά πυροβολικού, πιθανόν από άρμα μάχης. Η ομάδα, προσθέτει το Al Jazeera, είχε ευδιάκριτα σήματα PRESS και φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν πάνω σε λόφο, σε ανοιχτό σημείο που ήταν ορατό από μακριά.

Ένας ρεπόρτερ του Al Jazeera και ένας εικονολήπτης του σταθμού τραυματίστηκαν. Το Sky News ανεβάζει τους τραυματίες σε έξι, κάποιοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.



Νωρίτερα, η λιβανέζικη, φιλοϊρανική Χεζμπολάχ ανέφερε ότι πραγματοποίησε επιθέσεις σε ορισμένες μεθοριακές περιοχές, ως απάντηση στις ισραηλινές επιχειρήσεις σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου. Ως απάντηση, το Ισραήλ συνέχιζε να επιτίθεται με drones σε θέσεις της Χαμάς στον Λίβανο.



Προηγουμένως, ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, τόνισε ότι η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, λέγοντας πως το κίνημα είναι «πλήρως έτοιμο» να συνεισφέρει στις μάχες.

«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε, δεν θα έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε σε υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. «Η Χεζμπολάχ γνωρίζει πολύ καλά τα καθήκοντά της. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι, πλήρως έτοιμοι, και παρακολουθούμε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό» είπε ο Κασέμ.

Η οργάνωση έχει ήδη συγκρουστεί με το Ισραήλ, στην άλλη πλευρά των συνόρων του Λιβάνου, αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εναντίον ισραηλινών πόλεων και τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, σε αντίποινα.

Ωστόσο, πηγές λένε πως η Χεζμπολάχ έχει σχεδιάσει μέχρι τώρα τις κινήσεις της, έτσι ώστε να είναι περιορισμένου εύρους και η ένοπλη σύρραξη να μην μεταφερθεί στον Λίβανο, ενώ, παράλληλα, κρατάει «απασχολημένες» τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τελευταία προειδοποίηση στη Χαμάς - Ξεκινούν οι επιδρομές στη Γάζα

Λαμία: Η στιγμή που ο πατέρας και ο θείος του 17χρονου χτυπούν μαθητές ΕΠΑΛ που του επιτέθηκαν - Δείτε βίντεο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώματα επειδή αγκάλιασε ανύπαντρη γυναίκα στο Ιράν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης