Πόλεμος στο Ισραήλ: Με δύο πλοία και εναέρια μέσα επιτήρησης η Βρετανία στην ανατολική Μεσόγειο

Η παρουσία των δύο πλοίων στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και στην αποτροπή της κλιμάκωσης, τονίζει το Λονδίνο

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις αποστέλλουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, όπως και αεροσκάφη επιτήρησης για την υποστήριξη του Ισραήλ.



Όπως τονίζει το βρετανικό ναυτικό, η παρουσία του RFA Argus και του RFA Lyme Bay στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και στην αποτροπή της κλιμάκωσης.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ υπογράμμισε: «Πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι φρικτές σκηνές που είδαμε αυτή την εβδομάδα δεν θα επαναληφθούν. Μαζί με τους συμμάχους μας, η ανάπτυξη του παγκόσμιας κλάσης στρατού μας θα στηρίξει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης.

 »Οι στρατιωτικές και διπλωματικές μας ομάδες σε όλη την περιοχή θα υποστηρίξουν επίσης τους διεθνείς εταίρους για την αποκατάσταση της ασφάλειας και τη διασφάλιση ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάσει στα χιλιάδες αθώα θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης από τους τρομοκράτες της Χαμάς».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» με τη συνοδεία του, ενώ προς την ίδια περιοχή θα μετακινηθεί και το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ».



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τελευταία προειδοποίηση στη Χαμάς - Ξεκινούν οι επιδρομές στη Γάζα

Λαμία: Η στιγμή που ο πατέρας και ο θείος του 17χρονου χτυπούν μαθητές ΕΠΑΛ που του επιτέθηκαν - Δείτε βίντεο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώματα επειδή αγκάλιασε ανύπαντρη γυναίκα στο Ιράν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr