Ηγέτης Χαμάς: Η σφαγή στο νοσοκομείο είναι νέο σημείο καμπής - Πλήρως υπεύθυνο το Ισραήλ

«Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο κατακτητής να εγκαταλείψει τη γη μας» ανέφερε ο Χανίγια και χαρακτήρισε συνυπεύθυνους για την επίθεση και τους Αμερικανούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, δήλωσε ο ηγέτης της παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε τηλεοπτική ομιλία αργά απόψε, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έδωσε στο Ισραήλ "την κάλυψη για την επιθετικότητά του".

"Η σφαγή στο νοσοκομείο επιβεβαιώνει τη βαρβαρότητα του εχθρού και την έκταση του αισθήματος ήττας του", δήλωσε, προσθέτοντας ότι η επίθεση θα είναι "ένα νέο σημείο καμπής".





Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης κάλεσε όλο τον παλαιστινιακό λαό «να βγει έξω και να έρθει αντιμέτωπος με την κατοχή και τους εποίκους». Κάλεσε επίσης όλους τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους να οργανώσουν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

«Ο εχθρός δεν σέβεται τις αξίες, τους νόμους, τα έθιμα ή τις νομοθεσίες. Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι αυτές οι σφαγές θα καλύψουν την ηχηρή ήττα του ή θα ωθήσουν το λαό μας να παραδοθεί. Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο κατακτητής να εγκαταλείψει τη γη μας» ανέφερε επίσης ο Χανίγια στο μήνυμά του.

Καλούν σε διαδηλώσεις

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ κάλεσε σε διαδηλώσεις μπροστά από τις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο μετά την ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας από την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η Χαμάς.

Στην Ιορδανία, δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν σήμερα το βράδυ να εισέλθουν εντός των χώρων της ισραηλινής πρεσβείας στο Αμάν για να εκφράσουν την οργή τους μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι σε νοσοκομείο στην παλαιστινιακή πόλη της Γάζας.

Οι διαδηλωτές παρέκαμψαν το οδόφραγμα των δυνάμεων ασφαλείας και προχώρησαν προς τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισιά: «Μου έριξε κουτουλιά, σφαλιάρα και μπουνιά στο πρόσωπο» λέει η 15χρονη που δέχτηκε επίθεση από ανήλικες

Άμεση ανάλυση Jerusalem Post: Γιατί ο Νετανιάχου καθυστερεί την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα;

Βέλγιο: Εξηγήσεις για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών ζητά ο πρωθυπουργός - «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr