Τουρκία: Επεισόδια μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας - Προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο και την πρεσβεία του Ισραήλ

Τουρκία: Επεισόδια μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας - Προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο και την πρεσβεία του Ισραήλ

«Ισραηλινοί φονιάδες, φύγετε από την Παλαιστίνη» φώναζαν οι διαδηλωτές

turkey_gaza_protest
Επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα έξω από τα κτήρια της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης το χτύπημα με τους εκατοντάδες νεκρούς στο νοσοκομειο της Γάζας.

Στην Κωνσταντινούπολη επίκεντρο των διαδηλώσεων αποτέλεσε το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ με τους συγκεντρωμένους να κρατούν σημαίες της Παλαιστίνης και να φωνάζουν συνθήματα όπως «φονιάδες Ισραηλινοί, φύγετε από την Παλαιστίνη».

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έψαλαν στίχους από το Κοράνι στη μνήμη των νεκρών από την επίθεση στο νοσοκομείο, άλλοι πέταξαν αυγά, άλλοι έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ ενώ ορισμένοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο προξενείο αλλά απωθήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς με χρήση σπρέι πιπεριού.

Κλείσιμο


Στη συνέχεια, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρωμένοι που απωθήθηκαν επέστρεψαν με βεγγαλικά που πέταξαν προς το Γενικό Προξενείο.

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye Hastane saldırısı Sonrası İsrail Büyükelçiliği Önünde Protesto!


Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα αν και όχι σε τόση μεγάλη ένταση όπως στην Κωνσταντινούπολη. Δδιαδηλωτές φώναξαν «κλείστε την πρεσβεία του Ισραήλ» με ορισμένους να προσπαθούν να πλησιάσουν το κτήριο και την αστυνομία να τους απωθεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Μίνι ασφαλιστικό με καλά νέα για συνταξιούχους, επίδομα προσωπικής διαφοράς, αλλαγές στα επιδόματα

Ο Μπάιντεν φτάνει στο Ισραήλ παρά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα - Ναυάγιο για την 4μερη σύνοδο

Τραγωδία στη Γάζα με 500 νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο - Blame game για το χτύπημα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης