Επικοινωνία Μπλίνκεν-Αμπάς - Συλλυπητήρια του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τα θύματα στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο

Ο Μπλίνκεν «τόνισε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε πράξη τρομοκρατίας» και υπογράμμισε την σταθερή θέση της Ουάσινγκτον για την προστασία των αμάχων

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για τα θύματα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα.

«Ο υπουργός εξέφρασε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν αντιπροσωπεύουν τους Παλαιστίνιους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «τόνισε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε πράξη τρομοκρατίας» και υπογράμμισε την σταθερή θέση της Ουάσινγκτον για την προστασία των αμάχων.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν και για «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ να συντονίσουν την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα, μαζί με τους εταίρους, και τις προσπάθειες να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: «Σωθήκαμε επειδή δεν πήγαμε σε καταφύγια» - Ισραηλινή εξομολογείται στο protothema τη σφαγή στο φεστιβάλ από τη Χαμάς

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για συντάξεις, επιδόματα και προσωπική διαφορά

Πετράλωνα: Μια πλάκα οδήγησε στην άγρια συμπλοκή μεταξύ των μαθητών - «Τον πείραξαν και έβγαλε το κατσαβίδι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr