Ισραήλ: Ο στρατός πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ως απάντηση σε επίθεση της σιιτικής οργάνωσης

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε απώλειες στα ισραηλινά στρατεύματα και πως σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν σε δήλωση την Πέμπτη ότι πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις θέσεις που πλήττουν ή αν υπάρχουν θύματα.




Σύμφωνα με το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε δυο χωριά στον νότιο Λίβανο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον των κοινοτήτων Καφρ Σούμπα και Οντάισα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Τετάρτη, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Συγκεριμένα η σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο ανέφερε ότι πραγματοποίησε 6 επιθέσεις την Τετάρτη σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών, ανέφερε η μαχητική οργάνωση.

Μαχητές επιτέθηκαν σε ένα ισραηλινό τανκ στο Ελ Ραχιμπ, ένα παρατηρητήριο στη Μανάρα και σε στρατιωτικές θέσεις σε άλλες τέσσερις περιοχές, είπε η οργάνωση. Οι επιθέσεις έγιναν στην ανατολική και δυτική πλευρά των συνόρων. Τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, είπε η μαχητική οργάνωση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε απώλειες στα ισραηλινά στρατεύματα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ανταπέδωσε πυρά εναντίον θέσεών του στη Ζαρίτ και έπειτα από εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων εναντίον των κιμπούτς Μανάρα και Ρος ΧαΝίκρα κοντά στα σύνορα, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσει να «πλήττει (...) στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ».

Εννέα ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από λιβανέζικο έδαφος πέρασαν στο βόρειο Ισραήλ την Τετάρτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός. Τέσσερις από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν από την Συστοιχία Εναέριας Άμυνας του IDF, ανέφερε.






Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στέλνω μήνυμα στις πολυεθνικές για τις τιμές, η Ελλάδα δεν είναι μπανανία - Προβληματική η μη καταδίκη της Χαμάς από την Τουρκία

Συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου προτείνει ο Κασσελάκης και γυρνά την πλάτη στην «Ομπρέλα»

«Σφάζονται» οι κόρες του Αχιλλέα Μπέου - «Ο πατέρας μας σου έκοψε την οικονομική βοήθεια, γι' αυτό τα λες αυτά» απαντά η Χριστίνα στην Eve
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr