Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: «Νέοι ναζί» η Χαμάς, να ενωθεί ο κόσμος εναντίον τους

Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: «Νέοι ναζί» η Χαμάς, να ενωθεί ο κόσμος εναντίον τους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ - "Αυτή είναι η πιο σκοτεινή μας ώρα" ανέφερε ο Νετανιάχου

netanyahu_arthro
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως η επίθεση-σοκ της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από ενόπλους της Χαμάς είχε στόχο να εμποδίσει τη διεύρυνση των ειρηνικών σχέσεών του στη Μέση Ανατολή, και ζήτησε από τη Βρετανία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την αντεπίθεση στη Γάζα.

"Βρισκόμασταν στα πρόθυρα να διευρύνουμε αυτή την ειρήνη και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους που αναλήφθηκε αυτή η δράση", είπε ο Νετανιάχου στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ που επισκέπτεται το Ισραήλ, προσθέτοντας πως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δίκιο όταν αποκάλεσε τη Χαμάς "τους νέους ναζί" και ότι πρέπει "να τους πολεμήσουμε μαζί όπως όλος ο κόσμος πολεμά τους ναζί".

שידור חי: ראש הממשלה נתניהו וראש ממשלת בריטניה סונאק בהצהרות לתקשורת


"Αυτή είναι η πιο σκοτεινή μας ώρα", πρόσθεσε. "Αυτό σημαίνει πως θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας".

Σούνακ: Να μην κλιμακωθεί περιφερειακά ο πόλεμος

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε από την πλευρά του, ότι είναι σημαντικό η σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς να μην κλιμακωθεί διευρυνόμενη προς την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

«Είναι σημαντικό ο πόλεμος αυτός να μην γνωρίσει περιφερειακή κλιμάκωση. Για τον λόγο αυτόν συζητώ με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ρίσι Σούνακ.

Κλείσιμο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε έτσι στην δήλωση που είχε κάνει προηγουμένως στο πλευρό του ο ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του είπε «...θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας».


Ειδήσεις σήμερα:

Με 15ετία και σε τρεις μήνες η έκδοση επικουρικής σύνταξης και για το δημόσιο, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

Συναγερμός στην Ευρώπη: Και σήμερα απειλές σε σχολεία του Βελγίου και αεροδρόμια της Γαλλίας


Νεκρός ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς μετά από ισραηλινή επιδρομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης