Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα λαμβάνουμε τακτικά πυραύλους ATACMS, λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα λαμβάνουμε τακτικά πυραύλους ATACMS, λέει το Κίεβο

Η εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται αξιωματούχους, οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής 20 τέτοιους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

atacms
Η Ουκρανία θα παραλαμβάνει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS σε συστηματική βάση, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, δύο μέρες αφότου το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι τους χρησιμοποίησε για πρώτη φορά.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους ATACMS και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του έκαναν χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων.

Το Κίεβο είχε επανειλημμένα ζητήσει πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missile Systems) υπονοώντας ότι θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου με την Ρωσία.

Σε ερώτημα εάν αναμένονται συστηματικές αποστολές και μεγαλύτερος αριθμός πυραύλων, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απάντησε λέγοντας: «Έτσι είναι».

Κλείσιμο
«Αυτό είναι ένα απευθείας αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του πρoέδρου Μπάιντεν, που επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια μιας προσωπικής συνάντησης στα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Δεν είναι σαφές πόσοι πύραυλοι έχουν ήδη αποσταλεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται δύο αξιωματούχους, οι ΗΠΑ έχουν στείλει μέχρι στιγμής 20 τέτοιους πυραύλους.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο βίντεο από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής

Βόλος: Άφησε το χέρι της μαμάς κι έτρεξε στο δρόμο, λέει η θεία του 6χρονου που παρασύρθηκε από λεωφορείο

Ισραήλ: Χαμός στα social media Ισραηλινών - Άραβες φέρεται να φωτογραφίζουν κτίρια του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης