Μπάιντεν: Μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου αγοριού με καταγωγή από την Παλαιστίνη που δολοφονήθηκε στο Σικάγο

Μπάιντεν: Μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου αγοριού με καταγωγή από την Παλαιστίνη που δολοφονήθηκε στο Σικάγο

Ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του αναφέρθηκε στο περιστατικό και τόνισε ότι «πρέπει να καταγγείλουμε τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία» 

Collage_Maker-20-Oct-2023-05-46-AM-3365
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν μίλησαν το βράδυ της Πέμπτης με τον πατέρα και τον θείο του Ουαντέα Αλ Φαγιούμε, του Παλαιστινιοαμερικανού αγοριού που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Ιλινόις το Σάββατο.

«Οι Μπάιντεν «εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τις προσευχές τους να αναρρώσει πλήρως η μητέρα του Ουαντέα, Χάνα Σαχίν και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να μιλούν εναντίον του αντιπαλαιστινιακού, αντιαραβικού και αντιμουσουλμανικού μίσους και βίας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την οικογένεια Αλ-Φαγιούμε καθώς προειδοποίησε ενάντια σε ένα αυξανόμενο κύμα αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας την Πέμπτη σε ομιλία του στο Οβάλ Γραφείο.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια μητέρα μαχαιρώθηκε βάναυσα. Ένα μικρό αγόρι - εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες - ένα αγοράκι που μόλις έγινε έξι ετών δολοφονήθηκε στο σπίτι τους έξω από το Σικάγο. Το όνομά του ήταν Ουαντέα. Μια περήφανη Αμερικανίδα, μια περήφανη παλαιστινιοαμερικανική οικογένεια», είπε ο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Και συνέχισε, «Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί όπου συμβαίνει αυτό. Πρέπει, χωρίς αμφιβολίες, να καταγγείλουμε τον αντισημιτισμό. Πρέπει, επίσης, χωρίς αμφιβολίες, να καταγγείλουμε την ισλαμοφοβία».



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη Γάζα

Άγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ' αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης