Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Βρετανία πιστεύει ότι η ρουκέτα σε νοσοκομείο της Γάζας προήλθε από παλαιστινιακή οργάνωση

Για τα συμπεράσματα των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών ενημέρωσε τους βουλευτές ο Ρίσι Σούνακ – Η Βρετανία θα δώσει 20 εκατομμύρια λίρες για βοήθεια στη Γάζα

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η φονική έκρηξη στο αραβικό νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα προκλήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από παλαιστινιακή μαχητική ομάδα και όχι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στους βουλευτές.

Ο Σούνακ , που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι η έκρηξη είναι πιθανό να προήλθε από πύραυλο ή μέρος πυραύλου που εκτοξεύθηκε εντός της Γάζας και προς το Ισραήλ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέκρινε μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν αρχικά ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από το Ισραήλ.

Μιλώντας στους βουλευτές,ο Σούνακ τόνισε την ανάγκη για λύση δύο κρατών, η οποία, όπως είπε, είναι «απαραίτητη» για διαρκή ειρήνη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δώσει 20 εκατομμύρια λίρες για βοήθεια στη Γάζα.

«Χρειάζεται μια συνεχή ροή βοήθειας που να εισρέει, φέρνοντας νερό, τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. Είναι τόσο απελπιστικά αναγκαία. Παρέχουμε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών στους πολίτες της Γάζας, υπερδιπλασιάζοντας την προηγούμενη υποστήριξή μας προς τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε στους βουλευτές. 



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό για ακάλυπτες επιταγές η Μαρίνα Ελευθερουδάκη

Fauda και στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις, απειλές και αλληλοκαρφώματα από το πρωί

Έξι βήματα πριν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: Το σενάριο για τη σύγκρουση στο Ισραήλ που παγώνει το αίμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr