Πόλεμος στο Ισραήλ - ΗΠΑ: Ο ισραηλινός στρατός αποφασίζει μόνος του τι θα κάνει - Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός

Πόλεμος στο Ισραήλ - ΗΠΑ: Ο ισραηλινός στρατός αποφασίζει μόνος του τι θα κάνει - Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός

Οι νέες δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να καλούν το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα

john_kirby
Στην αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα εστιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ όπως και στις συμβουλές των ΗΠΑ που, όπως έχει γίνει γνωστό, συστήνουν την καθυστέρηση διεξαγωγής της εισβολής με στόχο την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις», οι νέες δηλώσεις της αμερικανικής πλευράς, συγκεκριμένα του Αμερικανού εκπροσώπου Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

«Οι Ισραηλινοί αποφασίζουν τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Εμείς είμαστε εδώ για να παρέχουμε βοήθεια ως πηγή και έχοντας μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους ζητήματα» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο NBC, ύστερα από δημιοσιεύματα του CNN και των New York Times, υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συμβουλεύει το Ισραήλ να καθυστερήσει οποιαδήποτε χερσαία επίθεση, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για τους ομήρους και για να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Κλείσιμο
Επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους, το NBC σημείωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που ενέχει η απελευθέρωση των ομήρων.

Όταν ο Μπάιντεν ρωτήθηκε το Σάββατο εάν ενθαρρύνει μία χερσαία εισβολή του Ισραήλ, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς». Την Κυριακή, μίλησε ξανά με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και κατά τις συνομιλίες έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. 

Την περασμένη βδομάδα, μετά το ταξίδι του στο Τελ Αβίβ, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τον Νετανιάχου κατά τις οποίες τέθηκαν επί τάπητος εναλλακτικές λύσεις για  χερσαία εισβολή, όμως αυτές δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Σαμαράς: Ο Έλληνας «Πεταλούδας» εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ

Ερντογάν: Κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης σε συρμό του ΗΣΑΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης