Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχείς ασκήσεις από τον ισραηλινό στρατό πριν από την εισβολή στη Γάζα

Θέμα χρόνου θεωρείται η επέμβαση – Πυκνώνουν οι συσκέψεις για την οργάνωση της επιχείρησης που έχουν πλήθος

Σε συνεχόμενες κοινές ασκήσεις μετέχουν οι αεροπορικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, μαζί με τον στρατό ξηράς, πριν από την αναμενόμενη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις καλούνται να φέρουν σε πέρας διάφορα σενάρια για το πώς θα εξελιχτεί η επιχείρηση, που θεωρείται μια εξίσωση με πολλές και άγνωστες παραμέτρους.






Αν και είμαστε στην τρίτη εβδομάδα από την επίθεση, τα σημάδια από την ανώτατη ηγεσία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι για τη χερσαία εισβολή το ερώτημα είναι το «πότε» και όχι το «αν» θα γίνει.

Πηγές του στρατού λένε στη Jerusalem Post ότι η επιτυχία του Iron Dome στην ανάσχεση των παλαιστινιακών ρουκετών δίνει στην ηγεσία την ευχέρεια να διαλέξει την κατάλληλη στιγμή.

Εν τω μεταξύ, οι στρατιώτες και οι έφεδροι συνεχίζουν τις ασκήσεις και η ηγεσία έχει πυκνώσει τις συσκέψεις για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες της στρατιωτικής επιχείρησης.

Ένα δύσκολο σημείο σε ό,τι αφορά τη χερσαία εισβολή είναι η παρουσία των ισραηλινών στρατιωτών σε πολύ μικρή απόσταση από τους τρομοκράτες της Χαμάς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η ισραηλινή αεροπορία θα πρέπει και να προστατεύει τις δυνάμεις εδάφους και να μην τις χτυπά κατά λάθος. Αφετέρου, η παρουσία άνω των 200 ομήρων στη Γάζα που δυσκολεύει σημαντικά τις επιχειρήσεις, ειδικά αν οι πληροφορίες για το πού βρίσκονται δεν είναι σαφείς.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Πολάκη σε Φίλη - Δέξου το αποτέλεσμα των εκλογών ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Ιταλός διαιτητής

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ιατροδικαστών στο Ισραήλ: Η ανθρώπινη ψυχή δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες φρικαλεότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr