Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε πέντε διοικητές της Χαμάς

Σκοτώθηκε και ο Αρχηγός της Μοίρας Αντιαρματικών Πυραύλων της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, σύμφωνα με τον IDF - Η Χαμάς δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν σκοτώσει πέντε διοικητές της εναέριας Μοίρας της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός τη Δευτέρα.

"Η Εναέρια Μοίρα της Χαμάς χρησιμοποιεί μια ποικιλία όπλων εναντίον του Κράτους του Ισραήλ. Η συστοιχία συμμετείχε σημαντικά στην επίθεση εναντίον του Ισραήλ στην αρχή του πολέμου και τις τελευταίες ημέρες η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξάλειψε έναν αριθμό διοικητών, " ανέφερε η δήλωση του IDF.



Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αξιωματικών του IDF οι διοικητές της Χαμάς που σκοτώθηκαν είναι τρεις στην πόλη της Γάζας, ένας στη βόρεια Γάζα και ένας αξιωματικός του τάγματος «Zabra Tel Elhua» της μαχητικής οργάνωσης.

«Εξαλείφθηκε επίσης ένας πυρήνας εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος», ανέφερε ο IDF.

Η Χαμάς δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού ότι σκότωσε πέντε διοικητές της.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τη Δευτέρα το πρωί τα μαχητικά του έπληξαν «τον Αρχηγό της Συστοιχίας Αντιαρματικών Πυραύλων της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Ιμπραήμ Αλχασέρ, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», τον οποίο κατηγορούν ότι εκτόξευσε τον αντιαρματικό πύραυλο που σκότωσε τον στρατιώτη του ισραηλινού στρατού Ομέρ Ταμπίμπ και τραυμάτισαν άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες το 2021.



"Ο IDF συνεχίζει να χτυπά σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και εστιάζει στις γειτονιές γύρω από την πόλη της Γάζας. Σήμερα χτυπήσαμε επίσης ανοιχτές περιοχές όπου συγκεντρώθηκαν τρομοκράτες. Δεκάδες από αυτούς πέθαναν, καθώς και υψηλόβαθμοι διοικητές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι.

"Αποτρέψαμε (δύο) αεροσκάφη που προσπάθησαν να περάσουν από τη Λωρίδα της Γάζας. Μετριάζουμε την εναέρια συστοιχία για μεγάλο χρονικό διάστημα. (Πέντε) ανώτεροι διοικητές της εναέριας συστοιχίας της Χαμάς έχουν εξαλειφθεί μέχρι στιγμής", είπε ο Χαγκάρι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Σαμαράς: Ο Έλληνας «Πεταλούδας» εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ

Ερντογάν: Κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης σε συρμό του ΗΣΑΠ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr