Πόλεμος στο Ισραήλ - Γαλλικά ΜΜΕ: «Η διαφορετική προσέγγιση Μακρόν» κατά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή

Πόλεμος στο Ισραήλ - Γαλλικά ΜΜΕ: «Η διαφορετική προσέγγιση Μακρόν» κατά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή

Ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του για τα θύματα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, πριν συναντηθεί με Χέρτζογκ και Νετανιάχου, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί και με τον Αμπάς

netanyahu_macron
Τελείως διαφορετική προσέγγιση για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ακολουθεί ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μετέβη σήμερα στο Ισραήλ σε σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του, και ισχυρό σύμμαχο του Νετανιάχου, Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος.

Σε πρώτη φάση, ο Μακρόν έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του. Σε μία αίθουσα στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ, ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξε σήμερα το χέρι των συμπολιτών του που έχασαν τους ανθρώπους τους, θύματα της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης ή παραμένουν αγνοούμενοι.

Τριάντα άτομα ήταν παρόντα εκπροσωπώντας 18 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών της Mia Schem, μιας Γαλλίδας που είχε συλληφθεί όμηρος από τη Χαμάς.

Κλείσιμο


Ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του λέγοντας συνεχώς «κουράγιο» στις οικογένειες των θυμάτων ενώ έκανε μία τρυφερή αγκαλιά σε γυναίκα που ξέσπασε σε κλάματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», το γεγονός ότι ο ηγέτης της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, αποφάσισε πρώτα να συναντηθεί με τις οικογένειες των Γάλλων θυμάτων, ήθελε να δείξει ότι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος και εν συνεχεία να εκφράσει την αλληλεγγύη της χώρας του στα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Το γεγονός όμως ότι θα επισκεφθεί και τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη κάνει τη μεγάλη διαφορά διαφορά στο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή.

«Σε αντίθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και πολλούς ξένους ηγέτες που επισκέφθηκαν την Ιερουσαλήμ για να σφίξουν το χέρι του Νετανιάχου εκφράζοντας την στήριξή τους στην ισραηλινή κυβέρνηση, ο Μακρόν αποφάσισε να μεταβεί στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα», σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien».



«Είμαστε ενωμένοι με το Ισραήλ λόγω πένθους», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Εμανουέλ Μακρόν λίγο μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου συνάντησε τις οικογένειες των θυμάτων της Χαμάς, προσθέτοντας ότι «30 συμπατριώτες μας δολοφονήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου» και ότι «άλλοι 9 αγνοούνται ή κρατούνται όμηροι της Χαμάς.

«Ο πρώτος στόχος μας είναι η απελευθέρωση όλων των ομήρων, χωρίς διάκριση», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν όπου είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ειρήνης και της ισορροπίας», διαβεβαιώνει ο Μακρόν επισημαίνοντας ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει να «συνεχίσει την προσπάθεια για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως τόνισε.



Μετά τη συνάντηση με τον Χέρτζογκ, ο Μακρόν έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με το πέρας της κατ' ιδίαν συνομιλίας τους, οι δύο τους συμμετείχαν σε διευρυμένη συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Επιτελείου Εθνικής Ασφάλειας, Τζάτσι Χανέγκμπι, και ο στρατιωτικός γραμματέας, υποστράτηγος Αβί Γκιλ, καθώς και σύμβουλοι του Μακρόν.

Μετά το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, ο Μακρόν θα ταξιδέψει στη Ραμάλα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μίδας» στο Μιλγουόκι ο Αντετοκούνμπο - Οι συνολικές απολαβές του πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια

Ο Βούτσης δηλώνει απόλυτα αλληλέγγυος με τους διαγραφέντες


«Πανηγυρίζει» ο Καρανίκας για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτέλους τέλος!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης