Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ζητά πληροφορίες έναντι αμοιβής για τους ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ζητά πληροφορίες έναντι αμοιβής για τους ομήρους στη Γάζα

Πού «σκόνταψαν» οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 50 ομήρων

omiroi-hamas
Τη συνεργασία των κατοίκων της Γάζας έναντι αμοιβής ζητάει ο ισραηλινός στρατός ώστε να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες όπου η Χαμάς κρατάει τους ομήρους.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή τους στο X, οι ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προσφέρουν «ασφάλεια και ανταμοιβή» για την παροχή πληροφοριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάσωση των ομήρων.


Κλείσιμο
Περίπου 220 όμηροι, Ισραηλινοί, ξένοι ή με διπλή υπηκοότητα, απήχθησαν απο ενόπλους της Χαμάς στη διάρκεια μιας αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Αναλυτικά η ανάρτηση των IDF:

«Εάν θέλετε να ζήσετε ειρηνικά και να έχετε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας, κάντε αμέσως την ανθρωπιστική πράξη και μοιραστείτε επαληθευμένες και πολύτιμες πληροφορίες για τους ομήρους που κρατούνται στην περιοχή σας. Ο ισραηλινός στρατός σας διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την παροχή ασφάλειας για εσάς και το σπίτι σας και θα λάβετε οικονομική ανταμοιβή. Σας εγγυόμαστε πλήρη εμπιστευτικότητα».

Πού «σκόνταψαν» οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 50 ομήρων

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς έχει προβεί στην απελευθέρωση συνολικών 4 ομήρων. Αρχικά άφησε ελεύθερες τις δύο Αμερικανίδες την περασμένη εβδομάδα, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε η απελευθέρωση δύο γυναικών από το Ισραήλ.

Οι διαπραγματεύσεις με κύριο μεσολαβητή το Κατάρ, μία χώρα που διατηρεί στενότατους δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση (τη θεωρεί οργάνωση αντίστασης ), αλλά και θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ καθυστερεί τη χερσαία επέμβασή του στη Γάζα και ενδεχομένως να αλλάξει ακόμη και τη μορφή της.

Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις μέσω της Αιγύπτου και του Κατάρ προκειμένου η οργάνωση να απελευθερώσει 50 ακόμη ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επίθεσης της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ανώτερος διπλωματικός αξιωματούχος στους Times of Israel τη Δευτέρα.

Οι συνομιλίες σημείωσαν πρόοδο τις τελευταίες δύο ημέρες προτού καταλήξουν σε εμπόδιο τη Δευτέρα, είπε ο ανώτερος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη είδηση της Wall Street Journal, η οποία ανέφερε ότι η Χαμάς άρχισε να θέτει όρους για την απελευθέρωση 50 ομήρων όπως η είσοδος καυσίμων στη Γάζα. Το Ισραήλ δεν δέχτηκε το αίτημα, λέγοντας ότι θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα μόνο εάν απελευθερωθούν και οι περίπου 220 όμηροι, ανέφερε η έκθεση της WSJ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίνιγμα οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα– Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Σάλος με 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι στους απαγωγείς της Χαμάς όταν την απελευθέρωναν


«Αλέξη πάρε θέση» - Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης