Ερντογάν: Μίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο για τη Γάζα - Σε «επίπεδα σφαγής οι επιθέσεις του Ισραήλ»

Ερντογάν: Μίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο για τη Γάζα - Σε «επίπεδα σφαγής οι επιθέσεις του Ισραήλ»

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ντροπή για την ανθρωπότητα την άγνοια της διεθνούς κοινότητας για το τι συμβαίνει» στη Γάζα 

erdogan-pope-francis
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, μια μέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά του Ισραήλ και τη στήριξή του στη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε «ομάδα απελευθερωτών και όχι τρομοκρατική οργάνωση».

Στην επικοινωνία του με τον ποντίφικα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι οποίες, όπως είπε, έχουν φτάσει σε «επίπεδα σφαγής».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Πάπα πως οι ισραηλινές επιδρομές «δεν έχουν θέση σε κανένα ιερό κείμενο», χαρακτήρισε «ντροπή για την ανθρωπότητα την άγνοια της διεθνούς κοινότητας για το τι συμβαίνει» και τόνισε ότι όλα τα κράτη πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία.

Ο Τούρκος πρόεδρός δήλωσε επίσης ότι «η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς τόπους τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα είναι δυνατή μόνο με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Κλείσιμο
Ακόμη είπε ότι η Τουρκία «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα και ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας σε αθώους πολίτες».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρωποκυνηγητό για τον 40χρονο έφεδρο που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στο Μέιν

Γονιδιακό πρόβλημα πρώτη εκτίμηση για τον θάνατο των δύο παιδιών από την Αχαΐα σε διάστημα 15 μηνών

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις μπήκαν με άρματα μάχης στη βόρεια Γάζα μέσα στη νύχτα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης