Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών της Χαμάς - Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο του πολέμου, λέει το Ισραήλ

Έπιασε δουλειά το βράδυ της Πέμπτης το Iron Dome αναχαιτίζοντας ρουκέτες πάνω από αρκετές πολεις του Ισραήλ - Συγκλονιστικές στιγμές στον αυτοκινητόδρομο για Τελ Αβίβ

Η Χαμάς προχώρησε εκ νέου σε ένα μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών στο κεντρικό Ισραήλ το βράδυ της Πέμπτης, με το Iron Dome να αναχαιτίζει αρκετές.

Σύμφωνα με την JerusalemPost, πόλεις όπως το Τελ Αβίβ, η Πετάχ Τίκβα, η Γιάφα, η Μπνέι Μπρακ, η Ρισόν ΛεΖιόν, η Ραμάτ Γκαν, η Ερζλίγια, το Χολόν και το Γκιβαταγιίμ έγιναν στόχος.



Η αστυνομία αυτή τη στιγμή ασχολείται με συντρίμμια ρουκετών που πέφτουν στην περιοχή του Rehovot, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης. Τα συντρίμμια του πυραύλου προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτρικό στύλο.





Εν μέσω ρουκετών πάντως φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα και ένα αεροσκάφος.



Συγκλονιστικές στιγμές στον αυτοκινητόδρομο για Τελ Αβίβ κατέγραψαν οι απεσταλμένοι του protothema.gr Φρίξος Δρακοντίδης και Πάνος Κουφαλέξης.

Στο μπαράζ ρουκετών της Χαμάς αμέσως ενεργοποιήθηκε το Ιron Dome και οι οδηγοί που βρίσκονταν στον εθνικό δρόμο, όπως δείχνει το αποκαλυπτικό βίντεο, σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους, και ξάπλωσαν στην άσφαλτο, κοντά στη διαχωριστική νησίδα, για να γλιτώσουν από τα θραύσματα των ρουκετών που κατέρριψε η ισραηλινή αεράμυνα.

Δείτε βίντεο:





Νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είχε δήλώσει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για τα «επόμενα στάδια» στον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς.

«Οι ελιγμοί θα ξεκινήσουν όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Αυτές οι συνθήκες είναι περίπλοκες γιατί το ίδιο είναι και η εκστρατεία. Τα στρατεύματα είναι έτοιμα», είπε ο Γκαλάντ στην ενημέρωση στο Τελ Αβίβ.

Τα σχόλια του Γκάλαντ απηχούσαν την ομιλία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τετάρτη, κατά την οποία είπε ότι το Ισραήλ «βρέχει φωτιά στη Χαμάς» και «προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή».




Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Ο φίλος της μου έλεγε ότι ζούσαν στην Κέρκυρα και τώρα μου τη στέλνουν νεκρή» λέει ο πατέρας της 24χρονης

ΣΥΡΙΖΑ - Τετ-α-τετ Τσακαλώτου με Κασσελάκη: «Πάρε πίσω τις διαγραφές» - «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα μέσα ενημέρωσης»

Λουιζιάνα: «Το μόνο που άκουγες ήταν εκρήξεις» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με τα… 158 αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr