Το προσωπικό «δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» στον τεράστιο αριθμό ασθενών λέει γιατρός νοσοκομείου στη Γάζα

«[Είναι] δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση, αυτό είναι φρικτό» τονίζει ο Dr Marwan Sai'ida

Ο επικεφαλής του χειρουργείου στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα τονίζει ότι το προσωπικό της εγκατάστασης «δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» στον τεράστιο αριθμό ασθενών που περιθάλπουν. Μάλιστα ο γιατρός έστειλε σχετικό βίντεο στο CNN όπου προβάλλονται σκηνές χάους μέσα από το νοσοκομείο.

Στο βίντεο φαίνονται πολλές σειρές ασθενών να βρίσκονται στις δύο πλευρές ενός διαδρόμου του νοσοκομείου, άλλοι σε φορεία, άλλοι ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

«Αυτή είναι η κίτρινη περιοχή του τμήματος επειγόντων περιστατικών μας στο ιατρικό συγκρότημα Σίφα. Τραυματισμένοι άνθρωποι εκεί, εκεί, εκεί…», τονίζει ο Δρ Marwan Sai'ida καθώς κοιτάζει την κάμερα, καλύπτοντας όλο το μήκος του διαδρόμου. «[Είμαστε] κατακλυσμένοι από ασθενείς, τεράστιο αριθμό τραυματιών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«[Είναι] δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση, αυτό είναι φρικτό, το προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτόν τον τεράστιο αριθμό τραυματιών», τονίζει ακόμη και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει άλλος χώρος».

Ο ίδιος είναι επίσης επικεφαλής της Διεθνούς Συνεργασίας στο Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.000 άτομα στο νοσοκομείο και κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να δράσουν για να τερματιστεί ο πόλεμος.




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr