Συνάντηση του επικεφαλής της Μοσάντ με αξιωματούχους του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Συνάντηση του επικεφαλής της Μοσάντ με αξιωματούχους του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Ξεπερνούν τους 235 οι όμηροι της Χαμάς - Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να επισκέφθηκε το Κατάρ το Σαββατοκύριακο

barnea
Με την αγωνία για την τύχη των ομήρων να κορυφώνεται, δημοσιεύματα αναφέρονται στις εντατικές συνομιλίες για την απελευθέρωσή τους γράφοντας ότι ο διευθυντής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο το Κατάρ, χώρα που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Όπως σημειώνεται, ο Μπαρνέα φέρεται να συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κατάρ για να συζητήσουν την απελευθέρωση των Ισραηλινών και ξένων υπηκόων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και έχουν μεταφερθεί στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Ισραήλ, οι αιχμάλωτοι ξεπερνούν τους 235. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν απελευθερωθεί μόνο τέσσερις κρατούμενοι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θανί και συζήτησε για τους ομήρους αλλά και για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

Κλείσιμο
«Ο Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση του Κατάρ για το έργο του να εξασφαλίσει την έξοδο των Αμερικανών πολιτών και των ξένων υπηκόων από τη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών πολιτών, και τις συνεχείς προσπάθειες να αποτραπεί η εξάπλωση της σύγκρουσης. Συζήτησαν το ζωτικής σημασίας θέμα της προστασίας όλων των πολιτών και της παροχής διαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης