Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς κρύβεται πίσω από τους Παλαιστίνιους» καταγγέλλει ο ισραηλινός στρατός

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο για μια «ανθρώπινη τραγωδία και στις δύο πλευρές» - «Όλοι υποφέρουν» από τη Χαμάς

Μεγάλες μάχες έγιναν μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Πίτερ Λέρνερ, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «καταστρέφουν τη Χαμάς βήμα προς βήμα και χτύπημα προς χτύπημα».

Μιλώντας στο BBC, ο ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι σκοπός του Τελ Αβίβ είναι να καταστρέψουν την υποδομή της Χαμάς, την οποία κατηγόρησε ότι δρα από τζαμιά και πολιτικά κτήρια.

Παράλληλα, ο Λέρνερ ανέφερε ότι «Η Χαμάς κρύβεται πίσω από τους Παλαιστίνιους», τους οποίους χρησιμοποιεί ως ασπίδα.

«Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία και στις δύο πλευρές του φράχτη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Χαμάς πρέπει να φύγει. Όλοι υποφέρουν από αυτή την οργάνωση», ανέφερε.




Πάνω από 7.000 ρουκέτες έχει εκτοξεύσει η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Χαμάς τοποθετεί εκρηκτικά drones στις στέγες των σπιτιών και εκτοξεύει ρουκέτες έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, από τις 7 Οκτωβρίου έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ πάνω από 7.000 ρουκέτες.

Λίγο νωρίτερα, ο Λέρνερ δήλωσε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα ως «θέσεις διοίκησης, χώρους στάθμευσης και ανθρώπινες ασπίδες».

«Ανησυχούμε βαθύτατα για τις πιθανές συνέπειες της Χαμάς που θέτει σε κίνδυνο την προστασία των νοσοκομείων στη Γάζα για τη χρήση τους ως θέσεις διοίκησης, χώρους στάθμευσης και ανθρώπινες ασπίδες. Αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση των νόμων της ένοπλης σύγκρουσης και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Χ, σημειώνοντας ότι κάθε άλλος τρόπος δίνει στη Χαμάς το ελεύθερο «για να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τον λαό της Γάζας».





Ειδήσεις σήμερα:

Ακτιβιστής υπέρ των Παλαιστινίων ξαμόλησε δεκάδες ποντίκια σε McDonald's στο Μπέρμιγχαμ - Δείτε βίντεο


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «πεθαμένο λικέρ» αν δεν είχε τονώσει το ενδιαφέρον ο Κασσελάκης, δήλωσε η Αυγέρη


Ποια ήταν η φύλακας άγγελος του Μάθιου Πέρι - Τα 7 χρόνια πλατωνικής σχέσης με την «καλύτερή του φίλη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr