Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν περιμένουμε σύντομα συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων, λέει το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν περιμένουμε σύντομα συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων, λέει το Ισραήλ

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι η συμφωνία απέχει - «Διέλυσε τις αυταπάτες η επίθεση της Χαμάς, είναι τερατώδης τρομοκρατικός οργανισμός»

omiroi
Η ισραηλινή πλευρά δεν περιμένει να υπάρχει σύντομα συμφωνία για την απελευθέρωση των πάνω από 220 ομήρων που εξακολουθούν να είναι στα χέρια της Χαμάς, παρά το ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση τρίτων χωρών.

Την δήλωση έκανε ο επικεφαλής του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Τζάχι Χανέγκμπι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Haaretz μεταφέρει τη δήλωσή του ότι «σήμερα δεν βλέπουμε να είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων».

Πέρα από αυτό, ο Χανέγκμπι είπε και ότι «δεν είναι κοντά η επόμενη ημέρα του πολέμου».

Κλείσιμο
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, «όλα όσα γνωρίζαμε από το παρελθόν έχουν εξαφανιστεί, έχουν σβήσει». Περιέγραψε τις επιθέσεις ως «σφαγή που διέλυσε τις αυταπάτες», τονίζοντας ότι η Χαμάς πρέπει να εξαφανιστεί και αυτό είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν πρέπει να επιτρέπεται να κυβερνούν τη Λωρίδα της Γάζας τερατώδεις τρομοκρατικοί οργανισμοί. Πιστεύω ότι αυτό είναι η θέση της πλειονότητας των πολιτών του Ισραήλ», κατέληξε.




Ειδήσεις σήμερα:

Κατέθεσε ο 35χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση στην Θεσσαλονίκη - «Ήταν 30 άτομα με τσεκούρια, τέιζερ και πυρσούς»

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας ληστών σε περίπτερα στον Πειραιά – Χτυπούσαν υπαλλήλους και τους απειλούσαν με όπλα


Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2034
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης