Στόλτενμπεργκ: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

«Είναι σημαντικό η απάντηση του Ισραήλ να κινείται εντός του διεθνούς δικαίου, οι ζωές των αμάχων να προστατεύονται και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στη Γάζα» τονίζει ο γ.γ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς και είπε πως η ισραηλινή απάντηση στη Γάζα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

«Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ομιλία ενώπιον βουλευτών σκανδιναβικών χωρών στο Όσλο.

«Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό η απάντηση του Ισραήλ να κινείται εντός του διεθνούς δικαίου, οι ζωές των αμάχων να προστατεύονται και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στη Γάζα», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει στις 11 Οκτωβρίου πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά ότι περίμενε πως η απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς θα ήταν αναλογική.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου σε μια ευρύτερη σύγκρουση. «Το Ιράν, η Χεζμπολάχ και άλλοι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ο πόνος τις τελευταίες εβδομάδες μάς υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για μια μόνιμη, ειρηνική πολιτική επίλυση στη σύγκρουση», είπε.




Ειδήσεις σήμερα:

Κατέθεσε ο 35χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση στην Θεσσαλονίκη - «Ήταν 30 άτομα με τσεκούρια, τέιζερ και πυρσούς»

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση συμμορίας ληστών σε περίπτερα στον Πειραιά – Χτυπούσαν υπαλλήλους και τους απειλούσαν με όπλα


Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2034
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr