Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν ζητά έναν νέο μηχανισμό ασφαλείας για μόνιμη ειρήνη στη Γάζα

Η ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί πυροβολώντας και ρίχνοντας περισσότερες βόμβες στη Γάζα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και επιτέθηκε ξανά στο Ισραήλ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι πρέπει να ακολουθηθεί ένας δρόμος για μόνιμη ειρήνη στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη "να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός ασφάλειας σε συνεργασία με τους παράγοντες στην περιοχή", σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό μέσο Anadolu.

«Δηλώσαμε ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί πυροβολώντας και ρίχνοντας περισσότερες βόμβες στη Γάζα, χύνοντας περισσότερο αίμα, σκοτώνοντας περισσότερα παιδιά και καταστρέφοντας περισσότερα νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες και αγορές», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu. «Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει εντελώς την ψυχική του κατάσταση και λειτουργεί σαν οργανισμός, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό».
Είπε ότι εάν δημιουργηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός ασφαλείας, «η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη», αναφέρει το Anadolu.

Η κορυφαία προτεραιότητα της χώρας, πρόσθεσε, είναι «η αποτροπή της σφαγής, η οποία διανύεται στην 25η ημέρα».

«Στόχος μας είναι να βγάλουμε την περιοχή μας από αυτή τη δίνη στην οποία έχει παρασυρθεί», είπε.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από την Ευρώπη και την Αμερική, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου εδώ και 25 ακριβώς ημέρες», είπε ο Ερντογάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλίγια - Δεκάδες νεκροί, κρατήρας στο έδαφος, συγκλονιστικά βίντεο

Βουλιαγμένη: Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου μετά την καταγγελία της εγκύου για ξυλοδαρμό - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο, πλημμύρες σε Μιλάνο και Βενετία (βίντεο και φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr