Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι θα απελευθερώσει ορισμένους ξένους υπηκόους που κρατούνται όμηροι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι θα απελευθερώσει ορισμένους ξένους υπηκόους που κρατούνται όμηροι

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εθνικότητες και τον αριθμό των ομήρων που θα απελευθερωθούν - Τι είπε για την Ισραηλινή στρατιώτη που διέσωσε ο IDF

hostage_hamas
Η Χαμάς θα απελευθερώσει ορισμένους ξένους υπηκόους που κρατούν ομήρους τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

«Ορισμένες χώρες παρενέβησαν μέσω διαμεσολαβητών για να απελευθερώσουν ορισμένους κρατούμενους ξένης υπηκοότητας στη Γάζα», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ, σε ένα βίντεο την Τρίτη.

«Λάβαμε τα αιτήματα αυτών των χωρών», είπε χωρίς να κατονομάσει τις χώρες. «Ως εκ τούτου, ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές ότι θα απελευθερώσουμε έναν αριθμό αλλοδαπών τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Κλείσιμο


Ο Ομπέιντα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εθνικότητες και τον αριθμό των ομήρων που η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι θα απελευθερώσει.

Απευθυνόμενος στην ανακοίνωση της IDF ότι διέσωσαν μια γυναίκα στρατιώτη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από την αιχμαλωσία της Χαμάς τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι κανένας από τους αιχμαλώτους που κρατά η ομάδα δεν διασώθηκε και πρότεινε ότι ο στρατιώτης θα μπορούσε να είχε κρατηθεί αιχμάλωτος από άλλη ομάδα εκτός από τη Χαμάς.

Πάντως η ισραηλινή πλευρά δεν περιμένει να υπάρχει σύντομα συμφωνία για την απελευθέρωση των πάνω από 220 ομήρων που εξακολουθούν να είναι στα χέρια της Χαμάς, παρά το ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση τρίτων χωρών.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλίγια - Δεκάδες νεκροί, κρατήρας στο έδαφος, συγκλονιστικά βίντεο

Βουλιαγμένη: Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου μετά την καταγγελία της εγκύου για ξυλοδαρμό - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο, πλημμύρες σε Μιλάνο και Βενετία (βίντεο και φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης