SkyNews: Αναφορές για νέο χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Γάζα

Χθες, ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπάλια καταστράφηκε από ισραηλινή επίθεση, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν

Υπήρξαν αρκετές αναφορές σήμερα που υποστηρίζουν ότι μια δεύτερη έκρηξη έπληξε την περιοχή Τζαμπάλια της Γάζας.

Χθες, ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπάλια καταστράφηκε από ισραηλινή επίθεση, με αξιωματούχους του νοσοκομείου της Ινδονησίας στη Γάζα να δηλώνουν ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και άλλοι 150 τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι το χθεσινό χτύπημα είχε στόχο και σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς ονόματι Ιμπραήμ Μπιάρι - έναν από τους ηγέτες που θεωρεί ότι ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτό το στάδιο ότι έγινε και δεύτερο χτύπημα και το Sky News προσπαθεί να επαληθεύσει αυτές τις αναφορές.

Χθες, δεκάδες νεκροί, κρατήρας στο έδαφος, συγκλονιστικά βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν πολυκατοικίες και σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε προσφυγικό καταυλισμό στη βόρεια Γάζα.


Συγκεκριμένα, τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στα περίχωρα της πόλης της Γάζας την Τρίτη, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 150 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς.





Βιντεοσκοπημένο υλικό έδειξε τουλάχιστον 47 πτώματα που ανασύρθηκαν από τα ερείπια και ομάδες διάσωσης να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα σε στριμμένα μέταλλα και δύο τεράστιους κρατήρες. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια» σφαγή.




Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε βάλει στόχο τον καταυλισμό για να σκοτώσει τον Ιμπραήμ Μπιάρι - έναν βασικό διοικητή της Χαμάς που συνδέεται με την επίθεση της ομάδας κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ο οποίος, όπως είπε, είχε καταλάβει με τους μαχητές του πολιτικά κτίρια στην πόλη της Γάζας. Μάλιστα αρχικά υποστηρίχθηκε πως το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς είναι νεκρό.



Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα προπύργιο της Χαμάς στη δυτική Τζαμπαλίγια ενώ εξουδετέρωσε τον διοικητή της Χαμάς Εμπραχίμ Μπιάρι. Σύμφωνα με τους IDF ο Μπιάρι ήταν ο διοικητής του κεντρικού τάγματος της Τζαμπάλια και ήταν ο επιβλέπων όλων των μαχών στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με τον Χαγκάρι το τελευταίο 24ωρο ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 50 άνδρες της Χαμάς.



Η Χαμάς από την πλευρά της ωστόσο διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στη Τζαμπάλια όταν ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες.



Σε μια δήλωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ομάδα είπε ότι ο ισραηλινός ισχυρισμός ήταν «ένα αβάσιμο ψέμα».



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και ερωτηθείς αν ο ισραηλινός στρατός γνώριζε ότι υπήρχαν άμαχοι στην Τζαμπάλια, ένας εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων σε μια πολύπλοκη επιχείρηση: «Αυτή είναι η τραγωδία του πολέμου [...] Λέγαμε εδώ και μέρες: Μετακινηθείτε νότια, άμαχοι που δεν εμπλέκονται με τη Χαμάς, παρακαλώ μετακινηθείτε νότια"».



Το μακελειό έγινε εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και μαχητών της Χαμάς και προειδοποιήσεων από οργανισμούς για παραπαίουσες προσπάθειες βοήθειας και «φρικτές» συνθήκες για τους αμάχους.
Ειδήσεις σήμερα:

Επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ, είπε ο Μητσοτάκης στον Ανδρουλάκη

Φοβερό τροχαίο με μία νεκρή στη Θεσσαλονίκη - Τρελή πορεία από λεωφορείο που παρέσυρε μηχανάκι και αυτοκίνητα (βίντεο)

Δεν μπορεί η Τουρκία να φτιάχνει drone και η Ελλάδα να την κοιτάει λέει ο Δένδιας

«Μη με παρεξηγήσεις, είσαι Αριστερός;», ρώτησε γυναίκα τον Κασσελάκη στον Ευαγγελισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr