Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί θα απομακρυνθούν με ασφάλεια από τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί θα απομακρυνθούν με ασφάλεια από τη Γάζα

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε το Κατάρ, «που συνεργάστηκε τόσο στενά μαζί μας» για να διευκολύνει την αναχώρηση των πολιτών

covid_biden
Οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν πλέον να φύγουν από τη Γάζα με ασφάλεια, δήλωσε την Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν, που τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για να απομακρυνθούν με ασφάλεια περισσότεροι ομοεθνείς του τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη Γάζα Αμερικανοί μέσα στην ομάδα των περίπου 1.000 που έφυγαν από τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Μπάιντεν.



Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε το Κατάρ, «που συνεργάστηκε τόσο στενά μαζί μας» για να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις και να διευκολύνει την αναχώρηση των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να απαντήσει και την ευθύνη να υπερασπιστεί τους πολίτες του από την τρομοκρατία». Αλλά επισήμανε ότι το Ισραήλ πρέπει να το πράξει με τρόπο που να συνάδει με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να δίνει προτεραιότητα στην προστασία των αμάχων.

Έκανε όμως και αναφορά στις «καταστροφικές εικόνες από τη Γάζα», για «τα παιδιά που ζητούν τους χαμένους γονείς τους, γονείς που γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια και τα πόδια τους για να τα αναγνωρίσουν αν συμβεί το χειρότερο».

«Η απώλεια αθώων ζωών είναι μια τραγωδία. Θρηνούμε για αυτούς τους θανάτους και συνεχίζουμε να θρηνούμε για τα ισραηλινά παιδιά και τις μητέρες που σφαγιάστηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον νέο βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια - «Η Χαμάς διατηρεί κέντρο επιχειρήσεων εκεί»

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: «Τι λέτε ρε παιδιά;» - Η πρώτη αντίδραση του οδηγού που λιποθύμησε και έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ρωτούσε επιστήμονες αν θα μπορούσε να «σκοτώσει» την Covid-19 με πιστολάκι μαλλιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης