Τουρκία: Το πρόγραμμα του Μπλίνκεν δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Άγκυρα, σε αντίθεση με το ρεπορτάζ του Anadolu

Χθες, το τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία στην 5 Νοεμβρίου – Ωστόσο, στην Άγκυρα θα ταξιδέψει την Τετάρτη σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το επίσημο πρόγραμμα των επισκέψεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε Ασία και Μέση Ανατολή δεν περιλαμβάνει στην Τουρκία, παρά το χθεσινό ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, που επικαλέστηκε διπλωματικές πηγές, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεπτόταν την Άγκυρα στις 5 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών, δεν επιβεβαίωσε την είδηση. Ειδκότερα, την περίοδο 2-10 Νοεμβρίου, ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία

Σε αντίθεση με τον Μπλίνκεν, στάση στην Άγκυρα θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Derek Chollet που νωρίτερα θα έχει βρεθεί στο Ισραήλ και την Ιορδανία.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε στρέψει τα πυρά του κατά του Άντονι Μπλίνκεν για δηλώσεις που έκανε για το Μεσανατολικό και τη στήριξή του στο Ισραήλ.



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί επιβλήθηκαν πρόστιμα 2 εκατ. σε Procter & Gamble και Unilever - Το ανώτατο που έχει επιβληθεί

Ο Πάνος Σκουρλέτης πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το τρολ «Πεν Νταλαούρα»

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε το σύμπτωμα που είχε και αποδείχτηκε ότι ήταν καρκίνος στο πάγκρεας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr