Πόλεμος στο Ισραήλ: «Κατάπαυση πυρός μόνο αν απελευθερωθούν οι όμηροι» το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στον Μπλίνκεν

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Κατάπαυση πυρός μόνο αν απελευθερωθούν οι όμηροι» το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στον Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μην επεκταθεί ο πόλεμος

Yoav_Gallant
«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χωρίς την επιστροφή των απαχθέντων». Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ στον Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.

Ο Μπλίνκεν από την πλευρά του, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των Παλαιστινίων πολιτών και τόνισε ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την εκστρατεία κατά της Χαμάς είναι σημαντικός και προειδοποίησε για μια ανθρωπιστική καταστροφή. «Δεν θα υπάρξουν εταίροι για την ειρήνη εάν οδηγηθούμε σε ανθρωπιστική καταστροφή», η οποία θα οδηγήσει σε αποξένωση. Ο Μπλίνκεν επισήμανε την ανάγη να γίνουν απτά βήματα «για την αύξηση της συνεχούς μεταφοράς τροφίμων, νερού και φαρμάκων» και πρόσθεσε ότι συζητώνται μηχανισμοί που θα επιτρέψουν τη μεταφορά καυσίμων στα νοσοκομεία της Γάζας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, θα απαντήσουν «σε κάθε επιθετική ενέργεια των παραρτημάτων του Ιράν».

Κλείσιμο
Ο Μπλίνκεν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή των απαχθέντων. «Πιστεύουμε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία θα διευκολύνει τις προσπάθειες για τους ομήρους. Και αυτός είναι ένας από τους στόχους στους οποίους εστιάζουμε τώρα».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλόνισε η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Μη φεύγεις αγάπη μου, γύρνα σπίτι»

Κύκλωμα έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους πουλούσε για αληθινούς - Λεία πάνω από 6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης