Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους υπουργούς Εξωτερικών Ιορδανίας, ΗΑΕ, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου θα δει ο Μπλίνκεν στο Αμμάν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους υπουργούς Εξωτερικών Ιορδανίας, ΗΑΕ, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου θα δει ο Μπλίνκεν στο Αμμάν

Διπλωματικός μαραθώνιος από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

blinken
Η Ιορδανία είναι ο επόμενος σταθμός του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μετά το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου θα συναντηθούν με τον Αμερικανό ομόλογό τους στο Αμμάν το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου.


Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέστρεψε στη Μέση Ανατολή για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν μήνα για να εκφράσει την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ αλλά και για να ασκήσει πίεση, καθώς συνεχίζεται η απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα.

Ο ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος επισκέπτεται την Ιορδανία μετά το Ισραήλ, επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα δηλώνοντας ωστόσο ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Όταν βλέπω ένα Παλαιστίνιο παιδί, ένα αγόρι, ένα κορίτσι να ανασύρεται από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, αυτό είναι μια γροθιά στο στομάχι για μένα... Είναι κάτι στο οποίο έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε και θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξέσπασε μετά την αιματηρή επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει.

Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει αδιάκοπα το έδαφος αυτό που τελεί υπό πλήρη πολιορκία, όπου κατοικούν τα 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και διεξάγει εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα χερσαίες επιχειρήσεις ολοένα και ενδότερα του εδάφους αυτού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ μετά τo πλήγμα σε ασθενοφόρα: «Τα χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα»

Σεισμός στην Εύβοια: Δρόμος κόπηκε στα δύο - Απίστευτες εικόνες

Λονδίνο: «Μυρίζει» Χριστούγεννα στην Oxford Street, άναψαν τα φώτα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης