Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε ακόμη μέλη του ΟΗΕ σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε ακόμη μέλη του ΟΗΕ σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες

Σε 79 έχει αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των των εργαζομένων της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

gaza_strip_smoke
Πέντε ακόμη υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με την κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ στην πολιορκούμενη περιοχή.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έμαθε επίσης για δύο μέλη του προσωπικού που σκοτώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου, ανέφερε σε έκθεση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή .

Οι πρόσθετοι θάνατοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν στη Γάζα σε 79 από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε η υπηρεσία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι, δήλωσε ότι οι απώλειες είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν σε μια σύγκρουση οπουδήποτε στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείσιμο
Η UNRWA απέτισε φόρο τιμής στο προσωπικό της στην έκθεση της Κυριακής, τονίζοντας πώς «συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» παρά τις απώλειες και τον εκτοπισμό που βιώνουν.

Η υπηρεσία παρείχε επίσης ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών από ξεχωριστές επιδρομές στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα στις 2 και 4 Νοεμβρίου.

Η υπηρεσία είπε ότι διαπίστωσε ότι 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό κοντά σε ένα σχολείο της UNRWA στον καταυλισμό στις 2 Νοεμβρίου. Τα πλήγματα της 4ης Νοεμβρίου σε σχολείο της UNRWA στον καταυλισμό είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων, ανέφερε η έκθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπλίνκεν: Πυρετός διαβουλεύσεων στη Μέση Ανατολή - Αύριο η συνάντηση με Φιντάν στην Άγκυρα

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: Η αυτοβιογραφία της φωτίζει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές ενός ανυπέρβλητου ειδώλου

Μαίρη Χρονοπούλου: Συμβολαιογραφικές πράξεις με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανατρέπουν τη διαθήκη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης