Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιοι εργάτες της Γάζας που εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ κατηγορούν τις αρχές για βασανιστήρια

Υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινές αρχές τους έγδυσαν, τους κρατούσαν σε κλουβιά, τους ξυλοκόπησαν άγρια ​​και τους έκαναν ηλεκτροσόκ - Τους φορούσαν πλαστικά καρτελάκια με νούμερα

Παλαιστίνιοι εργάτες που εκδιώχθηκαν πίσω στη Γάζα από το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησαν τις ισραηλινές αρχές για «βασανιστήρια», υποστηρίζοντας ότι τους έγδυσαν, τους κρατούσαν σε κλουβιά, τους ξυλοκόπησαν άγρια ​​και τους έκαναν ηλεκτροσόκ.

«Μας χτύπησαν με ρόπαλα και μεταλλικά ραβδιά… μας ταπείνωσαν… μας έκαναν να λιμοκτονήσουμε χωρίς φαγητό ή νερό», είπε ο ένας από τους εργάτες στο CNN. Το αμερικανικό μέσο μίλησε τουλάχιστον με 8 εργάτες που επέστρεψαν στη Γάζα μέσω του περάσματος Kerem Shalom στο νότιο Ισραήλ την Παρασκευή και υποστήριξαν πως κακοποιήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι που ήταν εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ ενώ βρίσκονταν υπό ισραηλινή κράτηση φορούσαν πλαστικά καρτελάκια με αριθμούς.

Οι περισσότεροι εργάτες από τη Γάζα εργάζονται στις κατασκευές ή τη γεωργία. Τείνουν να περνούν εβδομάδες μακριά από το σπίτι τους, αντί να μετακινούνται, γι' αυτό και τόσοι πολλοί βρίσκονταν στο Ισραήλ όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την τρομοκρατική της επίθεση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ο Αλ Ράντια είπε ότι αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου, αυτός και μερικοί από τους άλλους εργάτες της Γάζας κατέφυγαν στη Ραχάτ, μια κατά κύριο λόγο αραβική πόλη Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ, όπου λέει ότι παραδόθηκαν στον ισραηλινό στρατό από ντόπιους.

«(Ο στρατός) μας πήρε τα τηλέφωνα και τα χρήματα, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές μας, μας έδωσαν φαγητό στο πάτωμα σε πλαστικές σακούλες», είπε.

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, τα ισραηλινά μέσα ανέφεραν αρχικούς φόβους ότι μαχητές της Χαμάς ήταν μεταξύ των εργαζομένων με άδειες, αν και ένας ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε αργότερα ότι οι άνδρες συνελήφθησαν επειδή βρίσκονταν παράνομα στο Ισραήλ μετά την ανάκληση της άδειας εργασίας τους και όχι για ύποπτη τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ο αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η κράτησή τους ήταν επίσης για τη δική τους προστασία, καθώς κινδύνευαν να υποστούν βία από τις ισραηλινές κοινότητες.

Έξι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ υπέβαλαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι αυτές οι κρατήσεις ήταν «χωρίς νόμιμη εξουσία και χωρίς νομική βάση».


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς στα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, «κόκκινα» τα κιμπούτς για τα θύματα

Κηφισιά: «Ξέσπασα τη λάθος στιγμή στον λάθος άνθρωπο» λέει τώρα ο δράστης που μαχαίρωσε υπάλληλο

Βόλος: «Ήταν στη μέση, του κόρναρα και σάστισε» λέει ο 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr