Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε κλοιό από τον ισραηλινό στρατό η Γάζα – «Περικυκλωμένη και η ηγεσία της Χαμάς»

Όχι κατάπαυση μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι, καμία διακοπή μέχρι τη φυσική εξόντωση της ηγεσίας της οργάνωσης, το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσαν μέσα στην ίδια ημέρα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν μπει στο κέντρο της Γάζας και πλέον έχουν αρχίσει επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού.

Στις 30 ημέρες από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και έπειτα από μια εκτεταμένη εκστρατεία από αέρος, ο IDF έφτασε στον αντικειμενικό στόχο. Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά -και το δηλώνει- ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του».

Σε αυτό το πλαίσιο το Ισραήλ μιλά μόνο για φυσική εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ ο IDF συνεχίζει τη μακρά εκστρατεία εκκαθάρισης. Έχουν καταστραφεί οι είσοδοι από 100 σήραγγες όπου αποθηκεύονται όπλα και έχουν κατασχεθεί 4.000 όπλα, μεταξύ των οποίων και ρουκέτες τα οποία ήταν κρυμμένα σε μη στρατιωτικά κτίρια, όπως σχολεία. Σε άλλη περίπτωση ο IDF είχε εντοπίσει ενόπλους που κρύβονταν μέσα σε τζαμί.

Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τρίτη επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια.

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού, είπε ο Νετανιάχου και προειδοποίησε εκ νέου τη Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξει το λάθος της ζωής της» αν εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ που τόνισε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προωθηθεί στο κέντρο της Γάζας και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς. Απομονωμένος στο καταφύγιό του είναι ο ηγέτης της Χαμάς Γιάχια Σινουάρ, είπε ακόμη ο υπουργός, εξηγώντας ότι η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Απέρριψε, μάλιστα, και αυτός το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Οι βουλευτές που αξιοποίησαν το ράλι στις τιμές των ακινήτων - Τι έδειξαν τα Πόθεν Έσχες

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr