Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», λένε οι IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», λένε οι IDF

«Συνεργαζόμαστε με το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα για την απομάκρυνση, γιατρών και ασθενών προς τα νότια», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

gaza_conflict
«H Χαμάς έχει χάσει την κυριαρχία της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» επισήμανε στη βραδινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF), Ντανιέλ Χάγκαρι, προσθέτοντας πως «οι κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν την περιοχή ενάντια στις οδηγίες τους, ενώ για να το αποτρέψει αυτό, η Χαμάς λέει ψέματα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία ημέρα, οι IDF έχουν εμβαθύνει τις δραστηριότητές τους στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, ένα από τα προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.



«Χθες έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για επίθεση στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Ελέγξαμε τα συστήματά μας και ανακαλύψαμε για άλλη μια φορά ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη εκτόξευση από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς διαπράττει έγκλημα πολέμου με τη δράση της σε νοσοκομεία», τόνισε ο Χάγκαρι, σημειώνοντας ότι «τις τελευταίες ώρες δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις ότι περικυκλώνουμε το νοσοκομείο Σίφα και ότι κάνουμε επιθέσεις. Αυτές είναι ψευδείς αναφορές. Επιτρέπουμε την κανονική πρόσβαση στην είσοδο και την έξοδο στο πίσω μέρος του νοσοκομείου. Μιλήσαμε σήμερα με το προσωπικό του νοσοκομείου και τους είπαμε ξεκάθαρα - οι IDF δεν επιτίθενται στο νοσοκομείο. Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους ασθενείς και στο ιατρικό προσωπικό και σε όλους τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να μετακινούνται με ασφάλεια προς τα νότια».

Ειδήσεις σήμερα:

Η πολιτική πουμαρό, τα τοπικά νομίσματα, ο Μπέπε Γκρίλο και τα γιουχαΐσματα στην ομιλία Κασσελάκη - Σε 4 βίντεο

Ισλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σεισμοί, φόβοι για έκρηξη ηφαιστείου

40ος Μαραθώνιος: 20.000 κόσμου έτρεξε στα 10 χλμ - Σταμούλης και Μαρινάκου οι νικητές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης