Γερμανία: Το πρόσωπο της προσφυγικής κρίσης του 2015 που έκλαιγε στο πλευρό της Μέρκελ στηρίζει τον «αφανισμό του Ισραήλ»

Γερμανία: Το πρόσωπο της προσφυγικής κρίσης του 2015 που έκλαιγε στο πλευρό της Μέρκελ στηρίζει τον «αφανισμό του Ισραήλ»

Η 23χρονη, σήμερα, Παλαιστίνια Ρεέμ Σαχβίλ υψώνει τη γροθιά της απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ - Εγινε γνωστή το 2015 όταν έκλαιγε με λυγμούς στο πλάι της Μέρκελ για τα δεινά που είχε βιώσει

Γερμανία: Το πρόσωπο της προσφυγικής κρίσης του 2015 που έκλαιγε στο πλευρό της Μέρκελ στηρίζει τον «αφανισμό του Ισραήλ»
Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε το σπίτι της 15χρονης τότε Παλαιστίνιας Ρεέμ Σαχβίλ το 2015, εκείνη άρχισε να κλαίει με λυγμούς έχοντας βιώσει στο πετσί της την μεταναστευτική της κρίση.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Nius», σήμερα η 23χρονη Παλαιστίνια ανέβασε την φωτογραφία της στο Instagram, παραθέτοντας τις απόψεις της για πολιτικά ζητήματα.



Σχολιάζοντας τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς, η Ρεέμ υποστήριξε ότι, πίσω από όλα τα δεινά των Παλαιστινίων, είναι το εβραϊκό κράτος, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Στο προφίλ της στα social media, η έφηβη δείχνει έναν χάρτη του Ισραήλ με φόντο μια εικόνα του «Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ», κι ένας άνδρας στέκεται μπροστά του κραδαίνοντας μια παλαιστινιακή σημαία.

Η Σαχβίλ μοιράστηκε το σχέδιο της με τον χάρτη του Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη προβάλλοντας το σύνθημα #freepalestine», «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η Ρεέμ υπενθύμισε στους συμπολίτες της το «φαινομενικά ακίνδυνο» ρητό ότι «η Παλαιστίνη πρέπει να είναι ελεύθερη από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα».

Κλείσιμο


Αυτό στην πραγματικότητα είναι μία «κραυγή αφανισμού κατά του εβραϊκού κράτους», επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Σημαίνει, δηλαδή, ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να λάβουν ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν καταστραφεί το Ισραήλ».

Η Σαχβίλ έγινε πασίγνωστη στη Γερμανία το 2015, κατά τη διάρκεια ενός διαλόγου πολιτών με την τότε Καγκελάριο της Γερμανίας, την Χριστιαδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ (CDU).

Η 15χρονη τότε Ρεέμ υποστήριξε ότι είχε φτάσει στη Γερμανία με την οικογένειά της το 2010 και, μπροστά στην κάμερα, έχοντας δίπλα την Μέρκελ, της εξέφρασε τον φόβο της απέλασης και ξέσπασε σε κλάματα.



Η τότε Καγκελάριος προσπάθησε κάπως αμήχανα να παρηγορήσει το κορίτσι και από πολλούς είχε κατηγορηθεί ότι αντέδρασε πολύ ψυχρά δείχνοντας ελάχιστη συμπόνια.

Στη συνέχεια, η Μέρκελ υποδέχθηκε την έφηβη στην Καγκελαρία για να ηρεμήσει τις «κακές γλώσσες» που την επέκριναν για απάθεια.

Αν και η Μέρκελ δεν υποσχέθηκε καμία βοήθεια στην έφηβη, η Παλαιστίνια παρέμεινε με την οικογένειά της στη Γερμανία. Το 2017 έλαβε άδεια παραμονής απεριόριστου χρόνου και τον Φεβρουάριο του 2023 έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο «ARD», η Μέρκελ είχε δηλώσει το 2015 ότι ήταν ειλικρινής και συμπονετική με την έφηβη Ρεέμ.

«Είμαστε ένα κράτος που κινούμαστε με το γράμμα του νόμου. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνεις ένα κορίτσι που κλαίει, να νιώσει καλύτερα», είχε πει , μεταξύ άλλων, η τότε Καγκελάριος της Γερμανίας στην εφημερίδα «Die Welt». «Είναι δύσκολο να βλέπεις άλλους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή όταν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον», της είχε πει η έφηβη Παλαιστίνια.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Μέρκελ να της χαϊδέψει το κεφάλι, η Ρεέμ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η χειρονομία της ήταν μια χαρά».


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης