ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσει με τον Σι τον πόλεμο στη Γάζα στη συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα

Η σύγκρουση θα είναι μεταξύ πολλών θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς κατά τη συνάντησή του αυτή την εβδομάδα με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τη Δευτέρα.

Η σύγκρουση θα είναι μεταξύ πολλών θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Θα συζητηθεί επίσης η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Σάλιβαν.

«Συνολικά, ανυπομονούμε για μια παραγωγική συνάντηση», είπε. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει μακρά ιστορία με τον Πρόεδρο Σι – οι συνομιλίες τους είναι άμεσες, είναι απλές και ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της διπλωματίας ηγέτη με ηγέτη, πρόσωπο με πρόσωπο για τη διαχείριση αυτής της περίπλοκης σχέσης μεταξύ των Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα».

Τον περασμένο μήνα, ο Σι ζήτησε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς , κάτι με το οποίο οι ΗΠΑ διαφωνούν και προτείνουν ανθρωπιστικές παύσεις.



Ειδήσεις σήμερα:


Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr