Sotheby’s: Ferrari GTO του 1962 βγήκε στο «σφυρί» για 51,7 εκατ. δολάρια

Sotheby’s: Ferrari GTO του 1962 βγήκε στο «σφυρί» για 51,7 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με τον Sotheby’s, το σπορ μοντέλο έγινε το πιο ακριβό όχημα της Ferrari και το δεύτερο πιο ακριβό στην ιστορία των δημοπρασιών

ferrari1
Μια κατακόκκινη Ferrari ήταν η πρωταγωνίστρια της χθεσινής δημοπρασίας του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων έβγαιναν στο «σφυρί» πίνακες του Μονέ, του Πικάσο και του Σαγκάλ.

Η Ferrari, που είναι ένα σπορ μοντέλο GTO σε άψογη κατάσταση, πουλήθηκε για 51,7 εκατομμύρια δολάρια (ήτοι 48,3 εκατομμύρια ευρώ), επιτυγχάνοντας δύο επιτυχίες: πρώτον, έγινε το πιο ακριβό όχημα της Ferrari και το δεύτερο πιο ακριβό στην ιστορία που πωλήθηκε σε δημοπρασία. Το ακριβότερο είναι μία Mercedes-Benz η αξία της οποίας έπιασε τα 135 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Βαμμένο κατακόκκινη και με το αγωνιστικό Νο 7, το αυτοκίνητο είναι ξεχωριστό επειδή είναι η μοναδική Ferrari GTO που ήταν εξοπλισμένη αρχικά με κινητήρα 4 λίτρων και το μοναδικό εργοστασιακό GTO του 1962 που έχει λάβει μέρος σε αγώνες για τη Scuderia.

Το 1962, το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 3765, κέρδισε τη νίκη στην κατηγορία του και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στον αγώνα 1.000 χλμ. του Nürburgring. Έλαβε επίσης μέρος στο θρυλικό αγώνα των «24 Ωρών του Le Mans» όπου όμως εγκατέλειψε.

Κλείσιμο
Ο οίκος Sotheby’s συγκέντρωσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα με τη συλλογή Emily Fisher Landau, την πιο κερδοφόρα συλλογή που συγκέντρωσε μια γυναίκα συλλέκτης και η οποία παρουσίαζε τον δεύτερο πιο ακριβό Πικάσο, Femme a la montre, που έφτασε τα 139 εκατομμύρια.

RM Sotheby's | The One – 1962 Ferrari GTO



Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Τα «γυρίζει» τώρα ο 16χρονος για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου

Ο πόλεμος των Τράγκα συνεχίζεται - Η Μαρία Καρρά πουλάει τη Ferrari, θα κυκλοφορεί με την... Bentley

Βοιωτία: Από μικρή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης