Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία για στρατιωτικές επιχειρήσεις, λέει ο Λευκός Οίκος

Θέλουμε ασφαλή απομάκρυνση των ασθενών από τα νοσοκομεία της Γάζας, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Χαμάς και η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ «χρησιμοποιούν ορισμένα από τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του Σίφα, και τις σήραγγες κάτω από αυτά, για να κρύβουν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες και να κρατούν ομήρους», έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Οι πληροφορίες αυτές, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, προέρχονται από «μια σειρά μεθόδων για την άντληση πληροφοριών που διαθέτουμε».



Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ειδικά το νοσοκομείο Σίφα για σκοπούς διοίκησης και ελέγχου και προφανώς και για την αποθήκευση όπλων. «Πρόκειται για έγκλημα πολέμου», είπε ο Κίρμπι, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή δεν απαλλάσσει το Ισραήλ από την ευθύνη του να προστατεύει τους αμάχους.

Θέλουμε ασφαλή απομάκρυνση των ασθενών από τα νοσοκομεία της Γάζας, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την ασφαλή απομάκρυνση των ασθενών από τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας και θα υποστήριζαν την εμπλοκή τρίτων σε τέτοιες επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως η Ουάσινγκτον δεν θα ήθελε να δει αμάχους και «σίγουρα όχι μωρά σε θερμοκοιτίδες» να εγκλωβίζονται σε διασταυρούμενα πυρά.

Ο Μάθιου Μίλερ συμπλήρωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με ανθρωπιστικές οργανώσεις και άλλους σχετικά με την πιθανότητα εκκένωσης των νοσοκομείων στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός - Δείτε βίντεο

Άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση: Θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά (βίντεο)


«Την πάτησα στο λαιμό μέχρι που σταμάτησε να αναπνέει» - Η φρικιαστική κατάθεση της αδερφής της Φαίης που ομολόγησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr