Βερολίνο για τα Eurofighter και την Τουρκία: Αν τεθεί αίτημα, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη

 Οι εξαγωγές όπλων πρέπει να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι συνεδριάσεις του οποίου είναι απόρρητες, ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τη θέση του Βερολίνου σχετκά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αγοράσει 40 πολεμικά αεροσκάφη «Eurofighter», τα οποία είναι συμπαραγωγή της Γερμανίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Χέμπεστραϊτ κι ενώ επίκεται η συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου πρόκειται να τεθεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον Χέμπεστραϊτ, αν τεθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στη Γερμανία για τις εξαγωγές όπλων, η οποία θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση αυτήν.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι εξαγωγές όπλων πρέπει να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι συνεδριάσεις του οποίου είναι απόρρητες. Στη συνέχεια ενημερώνει για τις αποφάσεις του την Ομοσπονδιακή Βουλή.

Ερωτηθείς, εάν στην απόφαση παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι εξαγωγές όπλων εξετάζονται κάθε φορά σαν αυτόνομες περιπτώσεις, ενώ η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις, χωρίς αποκλίσεις.

Πηγή: ΕΡΤ


Ειδήσεις σήμερα:

Black Friday: Ποιες προσφορές αναζητούν οι καταναλωτές - Κερδίζουν «έδαφος» οι online παραγγελίες

Αλκμήνη Ψιλοπούλου: Το Πολυτεχνείο ήταν ένα κύτταρο ελευθερίας όπου λειτούργησε η ενότητα στην πράξη

«Πόρτα» από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη – Κατέθεσαν στεφάνι χωρίς εκείνον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr