Νετανιάχου: Δεν υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε ότι κάλεσε τους εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων σε μια συνάντηση με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο

netanyahu_arthro
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τις επιθέσεις της στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου διέψευσε αυτό που αποκάλεσε ψευδείς αναφορές ότι το Ισραήλ εξετάζει πρόταση για την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 απαχθέντων. Όταν η κυβέρνηση έχει κάτι να πει, οι Αρχές θα το αναφέρουν, είπε σύμφωνα με το CNNi.

Ο Ισραηλινός στρατός (IDF) δήλωσε την Παρασκευή ότι η επίσημη εκτίμησή του για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα είναι 237.

Ο Νετανιάχου είπε ακόμα ότι κάλεσε τους εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων σε μια συνάντηση με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου να επιτρέψει σε δύο δεξαμενόπλοια καυσίμων να εισέρχονται καθημερινά στη Γάζα, παρά την κριτική που δέχεται.

Είπε ότι τα βυτιοφόρα θα παρέχουν μια ελάχιστη ποσότητα καυσίμου έκτακτης ανάγκης για τη λειτουργία των αντλιών ύδρευσης και λυμάτων στη Γάζα. Διέψευσε επίσης ότι η κίνηση αυτή ήταν αλλαγή πολιτικής, λέγοντας αντ' αυτού ότι ήταν μια συγκεκριμένη και περιορισμένη λύση για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» εξαιτίας της θαλασσοταραχής στον Θερμαϊκό

Πολύωρη μάχη με τα κύματα για το πλοίο Αχαιός - Διέκοψε την αποβίβαση και γύρισε Πειραιά πριν επιστρέψει στην Αίγινα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασφάλεια στην Ελλάδα με golden visa αναζητούν Ισραηλινοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης