Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς φέρνει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου, ισχυρίζεται ο IDF σε νέα βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς φέρνει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου, ισχυρίζεται ο IDF σε νέα βίντεο

Tο υπουργείο Υγείας της Γάζας  που διευθύνεται από τη Χαμάς αμφισβητεί την αυθεντικότητά τους

MixCollage-20-Nov-2023-01-14-AM-6169
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κυκλοφόρησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας (CCTV) και φωτογραφίες που λένε ότι δείχνουν μαχητές της Χαμάς να φέρνουν ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι παρουσίασε δύο σύντομα βίντεο, μαζί με πολλές στατικές εικόνες, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν μαχητές της Χαμάς να μετακινούν τους ομήρους – έναν Νεπαλέζο και έναν Ταϊλανδό – μέσα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.



Κλείσιμο
Ένα από τα βίντεο CCTV δείχνει έναν όμηρο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο από την κύρια είσοδο, ανέφερε ο Χαγκάρι. Ο όμηρος περνά με τη βία μέσα από το κτίριο.

Ο Χάγκαρι, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, είπε ότι το δεύτερο βίντεο CCTV δείχνει έναν δεύτερο όμηρο –ο οποίος έχει δεμένο το χέρι και αιμορραγεί εμφανώς– να σπρώχνεται σε ένα γκαράζ στον διάδρομο και σε ένα δωμάτιο.



Ο Χαγκάρι δεν διευκρίνισε πώς οι IDF απέκτησαν τα βίντεο, αν και είπε ότι οι ισραηλινοί αξιωματικοί πληροφοριών συμμετείχαν στην επιχείρηση εντός του νοσοκομείου για τον εντοπισμό των ομήρων.

Tο υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς απάντησε στην ενημέρωση του IDF αμφισβητώντας την αυθεντικότητα των βίντεο και των φωτογραφιών — αλλά συνέχισε λέγοντας ότι, αν αληθεύουν, οι φωτογραφίες έδειχναν ότι τα νοσοκομεία παρείχαν ιατρική περίθαλψη σε όποιον τη χρειαζόταν.

Ο εκπρόσωπος του IDF απέρριψε τις προτάσεις ότι οι όμηροι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο επειδή τραυματίστηκαν, υποστηρίζοντας ότι ο ένας από τους δύο ομήρους δεν τραυματίστηκε και δεν χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη. Είχαν μεταφερθεί πρώτα στο νοσοκομείο, πριν μεταφερθούν αργότερα σε κρυψώνες.

«Αν είχε δοθεί ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο, αν οι όμηροι είχαν παραμείνει εκεί, τότε ο Ερυθρός Σταυρός θα είχε έρθει και οι άνθρωποι θα είχαν απελευθερωθεί. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη», απάντησε ο Χάγκαρι.

Μετά την επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα την περασμένη Τετάρτη, ο Ισραηλινός Στρατός δέχεται πίεση για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Γάζας για σκοπούς μάχης και διοίκησης.

Ο στρατός δημοσίευσε επίσης βίντεο την Κυριακή από το εσωτερικό ενός εκτεθειμένου φρεατίου σήραγγας στο συγκρότημα Αλ Σίφα, που δείχνει μια υπόγεια σήραγγα που εκτείνεται προς τα κάτω από το άνοιγμα του φρεατίου.








Ειδήσεις σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου - Υπέρ της εξόδου οι περισσότεροι, δεν ελήφθη απόφαση

Πόλεμος στο Ισραήλ - Νέες αποκαλύψεις από τον IDF: Η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ποια είναι η μυστική μούσα του Λάνθιμου, Χάντερ Σέιφερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης