Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι κι ένας αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι κι ένας αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν στο λιβανέζικο δίκτυο Al Mayadeen

lebanon_dimosiografoi
Δύο δημοσιογράφοι που εργάζονταν για λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό και ένα τρίτο άτομο σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα κοντά στο σύνορο με το Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα του Λιβάνου και το δίκτυο Al Mayadeen.

Σύμφωνα με το Al Mayadeen, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τιρ Χάρφα, περίπου ένα μίλι από το ισραηλινό σύνορο και στοχοθέτησε σκοπίμως το τηλεοπτικό συνεργείο γιατί το δίκτυο είναι φιλοπαλαιστινιακό και υπέρ της ιρανικής περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας.



Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε και ο ίδιος το Ισραήλ αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι το πλήγμα συνιστά ισραηλινή απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης. Ο στρατός του Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το Al Mayadeen κατονόμασε τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν και εργάζονταν για αυτό: πρόκειται για τον Φαράχ Όμαρ, ανταποκριτή, και τον Ράμπι αλ Μεμάρι, εικονολήπτη.



Το τρίτο άτομο που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ο Χουσέιν Ακίλ, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο όπου έκανε γυρίσματα το συνεργείο.

Περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων - η πλειονότητα στη Γάζα.



Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η εφημερίδα Al Jarida του Κουβέιτ, νεκρός από τα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο έπεσε και ο αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στο Λίβανο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής, Χαλίλ Χαράζ, σκοτώθηκε σε επίθεση με όχημα, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χαμάς. Συνολικά, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος, οι οποίες αποδίδονται στις IDF.

Η βία στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχει κλιμακωθεί, αυξάνοντας τους φόβους της Δύσης για διευρυνόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ιράν.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έβγαλα €3.750, ήταν ο καλύτερος μήνας»: Οι διάλογοι που «έκαψαν» τον αστυνομικό που παρίστανε τον οικονομολόγο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες από σήμερα το βράδυ


Πώς κατάφερε να σαρώσει στις εκλογές της Αργεντινής ο Χαβιέρ Μιλέι - H κρίση, οι νέοι και το TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης