Πόλεμος στο Ισραήλ: ΗΠΑ και Ισραήλ δεν θα πετούν drones πάνω από τη Γάζα για έξι ώρες τη μέρα κατά την εκεχειρία

Πόλεμος στο Ισραήλ: ΗΠΑ και Ισραήλ δεν θα πετούν drones πάνω από τη Γάζα για έξι ώρες τη μέρα κατά την εκεχειρία

Η Χαμάς είχε θέσει τη μη πτήση drones σαν έναν από τους όρους για να συμφωνήσει στην απελευθέρωση ομήρων - «Δεν είναι αυτό το τέλος του πολέμου» λέει η Ουάσινγκτον

gaza_arthro
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ θα διακόψουν τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Γάζα για έξι ώρες κάθε μέρα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση 50 γυναικών και παιδιών ομήρων από τη Γάζα, δήλωσε στο CNN ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Φάινερ.

Ο αμερικανικός στρατός «πετάει» επί του παρόντος μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης πάνω από τη Γάζα για να υποστηρίξει το Ισραήλ στις προσπάθειές του να βρει τους ομήρους. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται δεν χρησιμοποιούνται για θανατηφόρες επιχειρήσεις. Και μπορεί η παύση των πτήσεων ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών να είχε αναφερθεί προηγουμένως, ωστόσο τα σχόλια του Φάινερ αποτελούν την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι και οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην παύση.

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαρρεύσει ότι η Χαμάς απαίτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης πάνω από τη Γάζα ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας για τους ομήρους.

Ο Φάινερ εξέφρασε επίσης την ελπίδα τρεις Αμερικανοί όμηροι να συμπεριληφθούν στους 50 που αναμένεται να απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά προειδοποίησε ότι «μέχρι να δούμε πραγματικά ανθρώπους να βγαίνουν από τη Γάζα δεν θα ξέρουμε ακριβώς ποιοι θα απελευθερωθούν».

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε, ακόμα, ότι αυτό «δεν είναι το τέλος του πολέμου» και ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν «εντατικά» εμπλεκόμενες, προσθέτοντας ότι «δεν θα ησυχάσουν μέχρι να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των άλλων Αμερικανών» που κρατούνται όμηροι.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως η εκεχειρία ξεκινάει αύριο το πρωί στις 10 - «Πιθανό, αλλά δύσκολο, να κρατήσει ως και 10 μέρες»

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, -50%!


«Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό»: Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωστών για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης