Thanksgiving 2023: Η κακοκαιρία θα μπορούσε να ανατρέψει τα ταξίδια στις ανατολικο - κεντρικές ΗΠΑ

Thanksgiving 2023: Η κακοκαιρία θα μπορούσε να ανατρέψει τα ταξίδια στις ανατολικο - κεντρικές ΗΠΑ

Προειοδοποίηση από την κυβερνήτη της Πολιτείας, Kathy Hochul - Πώς γιορτάζουν το έθιμο σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο

thanksgiving-kakokairia-ethimo
Πλησιάζει η περίοδος της « Ημέρας των Ευχαριστιών» μια ημέρα για την έντονη έκφραση ευγνωμοσύνης,  αφθονίας και την ενίσχυση της ενότητας. Αυτή η ετήσια εορτή έχει βαθιές ιστορικές ρίζες, οι οποίες ανάγονται στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν οι Προσκυνητές και οι ιθαγενείς Αμερικανοί μοιράστηκαν μια γιορτή συγκομιδής, σηματοδοτώντας μια συμβολική συμμαχία και μια κοινή αίσθηση ευγνωμοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου, η οποία φέτος πέφτει στις 23 του μηνός.

Η «Ημέρα των Ευχαριστιών» έχει βαθιά σημασία, καθώς είναι μια εποχή που αναλογιζόμαστε τις ευλογίες του περασμένου έτους, εκτιμούμε την αφθονία στη ζωή μας και αναγνωρίζουμε τις σχέσεις που εμπλουτίζουν το ταξίδι της ζωής. Πέρα από το ιστορικό της πλαίσιο, η γιορτή έχει εξελιχθεί σε μια συλλογική έκφραση ευχαριστιών, ενώνοντας άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα στο πνεύμα της ευγνωμοσύνης.

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών συνήθως περιστρέφεται γύρω από μια πλούσια γιορτή, όπου οικογένειες και φίλοι συγκεντρώνονται για να μοιραστούν ένα σχολαστικά προετοιμασμένο γεύμα. Το επίκεντρο του τραπεζιού είναι συχνά μια ψητή γαλοπούλα, που περιβάλλεται από μια σειρά από συνοδευτικά, επιδόρπια και εποχιακές λιχουδιές. Η πράξη του κοινού σπασίματος του ψωμιού συμβολίζει την ενότητα και τη χαρά της κοινής αφθονίας.
Εκτός από τη γιορτή, πολλοί συμμετέχουν σε διάφορες παραδόσεις, όπως η έκφραση ευγνωμοσύνης, η εθελοντική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της κοινότητας. Οι παρελάσεις, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι εορταστικές διακοσμήσεις χαρακτηρίζουν επίσης τις  εκδηλώσεις που εκτυλίσσονται σε όλη τη χώρα.

Κλείσιμο
Στην ουσία, η Ημέρα των Ευχαριστιών δεν είναι απλώς μια γιορτή- είναι μια ειλικρινής γιορτή ευγνωμοσύνης και συντροφικότητας που ξεπερνά τον χρόνο και την παράδοση.

Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη γιορτή με διαφορετικές λιχουδιές, δείτε πώς γιορτάζεται σε διάφορες χώρες...

Καναδάς

Η Ημέρα των Ευχαριστιών, που γιορτάζεται τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου, αντικατοπτρίζει την αμερικανική γιορτή, αλλά έχει τις ιστορικές της ρίζες στην ευχή και την ευγνωμοσύνη των ταξιδιωτών για τα ασφαλή ταξίδια. Εκεί, οι άνθρωποι ετοιμάζουν πιάτα όπως: ψητή γαλοπούλα, γέμιση, πουρέ πατάτας, σάλτσα, σάλτσα βατόμουρου και κολοκυθόπιτα.

Λιβερία

Στη Λιβερία, η Εθνική Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται την πρώτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, δίνοντας έμφαση στην ευγνωμοσύνη για την ειρήνη, την ενότητα και την ευημερία. Εκεί, οι άνθρωποι λατρεύουν να ετοιμάζουν μια γιορτή που περιλαμβάνει πιάτα όπως ρύζι, ψητό κοτόπουλο, πουρέ κασάβας, χόρτα και μαγειρευτά. Ο εορτασμός συχνά περιλαμβάνει  γλέντι και εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Γερμανία

Ενώ η Γερμανία δεν γιορτάζει επίσημα την Ημέρα των Ευχαριστιών, ορισμένες περιοχές, ιδίως οι κοινότητες των αποδήμων, τηρούν τη γιορτή με εορταστικά γεύματα και εκδηλώσεις ευχαριστιών. Οι άνθρωποι λατρεύουν να απολαμβάνουν ψητή γαλοπούλα, γέμιση και κολοκυθόπιτα.

Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ημέρα των Ευχαριστιών δεν είναι δημόσια αργία, αλλά οι ντόπιοι και ξένοι συχνά διοργανώνουν εορτασμούς, φέρνοντας μια πινελιά αμερικανικής παράδοσης στα σπίτια τους. Οι άνθρωποι λατρεύουν να διοργανώνουν δείπνα για την οικογένεια και τους φίλους τους, μαγειρεύοντας ένα πλούσιο γεύμα που περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο/γαλοπούλα με κολοκυθόπιτα, γέμιση και σάλτσα.

Ο καιρός και η αυξημένη κίνηση για φέτος 

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που τα αεροδρόμια και οι αυτοκινητόδρομοι είναι γεμάτα, καθώς πλήθος ταξιδιωτών σπεύδουν σε οικογένειες, φίλους και γνωστούς για γαλοπούλα και γλέντι, εάν δεν τους ανατρέψει τα σχέδια η πρόγνωση για κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, έντονη βροχή, ακόμη και χιόνι σε ορισμένα υψηλά υψόμετρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να κατευθυνθούν τουλάχιστον 50 μίλια προς τον προορισμό τους την Ημέρα των Ευχαριστιών μεταξύ της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου και της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, και περισσότεροι από 49 εκατομμύρια από αυτούς θα οδηγήσουν.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών αναμένει ότι περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες θα πετάξουν από αυτή την Παρασκευή έως και την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 11,5 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Μόνο στην περιοχή της Νέας Υόρκης, η οποία θα μπορούσε να επηρεαστεί από το πέςρασμα της κακοκαιρίας, τα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια αναμένουν 3,1 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι τη Δευτέρα της επόμενης εβδομάδας.

thanksgiving
Πηγή:The New York Times

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ενα σημαντικό καιρικό σύστημα θα επηρεάσει τις ανατολικο - κεντρικές ΗΠΑ μέχρι και τη Δευτέρα, πλήττοντας με έντονα φαινόμενα τα 2/3 της χώρας.  

Η κακοκαιρία θα μπορούσε να επηρεάσει τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες του έτους, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι απογειώνονται  για να βρεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

 Η κυβερνήτης της Πολιτείας, Kathy Hochul, μάλιστα, προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι μπορεί τα σχέδιά τους, εν όψει της κακοκαιρίας, να ανατραπούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα ωρών η έξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η πόρτα άνοιξε από το... Ηνωμένο Βασίλειο

Ανησυχία και μελαγχολία στην ΕΕ για τον εκλογικό θρίαμβο του «Ολλανδού Τραμπ» Γκέερτ Βίλντερς

Προς επανεξέταση 1.064 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν 15,5 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης