Ισραήλ - Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς μετά την εκεχειρία

Τόνισε ότι από τους κύριους στόχους είναι να διασφαλιστεί ότι ο θύλακας «δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ».

Εν μέσω συνομιλιών για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση για την ανατροπή της Χαμάς.

Σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο Νετανιάχου τόνισε ότι οι κύριοι στόχοι του πολέμου είναι η «εξάλειψη» της τρομοκρατικής ομάδας που κυβερνά τη Γάζα, η επιστροφή όλων των ομήρων της 7ης Οκτωβρίου και η διασφάλιση ότι ο θύλακας «δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ».

Ενόψει της αναμενόμενης απελευθέρωσης μιας έκτης ομάδας ομήρων απόψε, ο Νετανιάχου χαιρετίζει την επιστροφή των απαχθέντων Ισραηλινών, η οποία, όπως λέει, την περασμένη εβδομάδα φάνταζε απλησίαστη.

«Τις τελευταίες ημέρες άκουσα μια ερώτηση: Θα επιστρέψει το Ισραήλ στις μάχες αφού τελειώσει αυτό το στάδιο της επιστροφής των ομήρων μας; Η απάντησή μου είναι ένα ξεκάθαρο ναι» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουμε στις μάχες μέχρι το τέλος».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr