Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα - Το εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα - Το εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης

Το αντιτορπιλικό USS Carney θεώρησε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος - ιρανικής κατασκευής KAS-04 - αποτελούσε απειλή και το κατέρριψε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα

Yemen-Missiles-arthrou
Ένα πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έπλεε κοντά στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από τους Χούτι της Υεμένης, δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το Associated Press o αξιωματούχος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το αντιτορπιλικό USS Carney θεώρησε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος - ιρανικής κατασκευής KAS-04 - αποτελούσε απειλή και το κατέρριψε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το πλοίο κινούνταν προς το στενό.

Η κατάρριψη έρχεται μία ημέρα μετά την πτήση ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε απόσταση 1.500 μέτρων από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, καθώς αυτό εκτελούσε πτητικές ασκήσεις σε διεθνή ύδατα στον Αραβικό Κόλπο.

Ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Μπραντ Κούπερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «παραβίασε τις προφυλάξεις ασφαλείας», καθώς δεν παρέμεινε σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 ναυτικών μιλίων από το πλοίο. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνόησε πολλαπλές προειδοποιήσεις αλλά τελικά απομακρύνθηκε.




Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης