Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Τελ Αβίβ αποφυλάκισε ακόμα 30 Παλαιστίνιους στο πλαισιο της ανταλλαγής με τους ομήρους

Στους 10 Ισραηλινούς πολίτες που αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα περιλαμβάνονται πέντε με διπλή υπηκοότητα - Οι όμηροι έφτασαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου

Ακόμα 30 Παλαιστίνιοι, 16 ανήλικοι και 14 γυναίκες, αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας της Χαμάς με το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Δρ. Ματζέντ Αλ-Ανσαρί.



Στους 10 Ισραηλινούς πολίτες που αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα περιλαμβάνονται πέντε με διπλή υπηκοότητα: Μια ολλανδική, τρεις γερμανικές και μια αμερικανική.



«Το Κατάρ παραμένει αισιόδοξο ότι η πρόοδος που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες μπορεί να διατηρηθεί και μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω παράταση της  εκεχειρίας», είπε ο Αλ-Ανσαρί.

Σε ότι αφορά τους 10 Ισραηλινούς και 4 Ταϊλανδούς ομήρους που παραδόθηκαν από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιαχου έφτασαν στο Ισραήλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέσω της Αιγύπτου. 

Νωρίτερα σήμερα, είχε απελευθερώσει δύο Ρωσοϊσραηλινές ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα». Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 73 ετών, είχαν απαχθεί από το κιμπούτζ Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr