Πόλεμος στο Ισραήλ: Τραυματίστηκαν έξι Ισραηλινοί στρατιώτες μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον του στρατού του Ισραήλ

Δύο στρατιώτες των IDF τραυματίστηκαν σοβαρά και τέσσερις άλλοι ελαφρά την Κυριακή από θραύσματα και εισπνοή καπνού κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Χεζμπολάχ σε βάση στη Δυτική Γαλιλαία.

Οι IDF δήλωσαν ότι δύο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο καταρρίφθηκαν από το σύστημα πυραυλικής άμυνας Iron Dome. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Εν τω μεταξύ, οι IDF ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν ένα «εκτεταμένο» κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση σε επανειλημμένες επιθέσεις στα σύνορα, πλήττοντας στόχους, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων εκτόξευσης πυραύλων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, οι IDF δήλωσαν ότι έπληξαν μια ομάδα αντιαρματικών πυραύλων στο νότιο Λίβανο που είχε επιχειρήσει να πραγματοποιήσει επίθεση κοντά στην κοινότητα Zar'it του βόρειου Ισραήλ.

Ο στρατός πραγματοποίησε επίσης πολλαπλά πλήγματα κατά τρομοκρατικών στόχων στο Λίβανο την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς συνεχίστηκαν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Ιατρικοί αξιωματούχοι δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι τρεις στρατιώτες είχαν τραυματιστεί σε επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα την Παρασκευή χωρίς ωστόσο να δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις.

Το νοσοκομείο Ράμπαμ στη Χάιφα δήλωσε ότι ένας στρατιώτης μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο το πρωί της Παρασκευής σε καλή κατάσταση, αφού είχε τραυματιστεί από θραύσματα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής δύο στρατιώτες έφτασαν στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν σε ξεχωριστή επίθεση. Ο ένας αρχικά καταγράφηκε σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο δεύτερος στρατιώτης χρειάστηκε να νοσηλευθεί καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Εντωμεταξύ ο Σύνδεσμος Διαιτητών της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι ο σοβαρά τραυματισμένος στρατιώτης ήταν ο Niv Steif, διαιτητής ποδοσφαίρου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του Ισραήλ, ο οποίος εκτελεί επί του παρόντος εφεδρική υπηρεσία. Είπε ότι τραυματίστηκε από αντιαρματικό πύραυλο.

Αρκετοί πύραυλοι στόχευαν ισραηλινές συνοριακές κοινότητες καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς. Οι χερσαίες δυνάμεις απάντησαν με πυροβολισμούς στις εστίες των πυρών. Σε μια περίπτωση, ο στρατός δήλωσε ότι τα άρματα μάχης βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη βόρεια πόλη Metula «για να απομακρύνουν μια απειλή».

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης διάφορα πλήγματα στο νότιο Λίβανο, στοχεύοντας τοποθεσίες, πυρήνες και κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ.


Ειδήσεις σήμερα

H πρώτη αχτίδα ελπίδας για τον 31χρονο αστυνομικό: Έχει περιοριστεί η πολύ μεγάλη αιμορραγία

Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά της οπαδικής βίας, οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας που κινδυνεύουν για την ασφάλεια όλων


18χρονος ομολόγησε και συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη - Ήταν στους προσαχθέντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr